Witlofsalade

Ingrediënten

+ -
print

Boodschappen toevoegen Toevoegen aan menu Mis je nog iets?

Bereidingswijze

  1. Haal van de struikjes de lelijkste buitenste blaadjes er af en snijd van elk struikje de achterkant eraf.
  2. Haal dan van het struikje een paar mooie blaadjes eraf en leg deze in een bloemvorm op een bord of een schaal.
  3. Snijd de struikjes in de lengte doormidden en haal de harde kernen eruit.
  4. Snijd van de bovenkant de gele randjes eraf en snijd de rest in kleine stukjes.
  5. Was de , goed uitlaten lekken en afdrogen met een schone droge theedoek.
  6. Doe de in een schaal.
  7. Schil de , verwijder de klokhuizen en snijd deze in kleine stukjes.
  8. Schil de sinasappels, verwijder de witte vellletjes en snijd in kleine stukjes.
  9. Snipper wat fijn.
  10. Voeg deze ingredienten bij de en hussel alles door elkaar.
  11. Voeg naar smaak , en toe en hussel dan alles door elkaar.
  12. Leg in het midden van de gemaakte bloem de salade.
  13. Pel de mandarijntjes en maak partjes en leg deze tussen de blaadjes op het bord ter garnering.
25
25
25

Variaties op Witlofsalade

We hebben nog een aantal interssante variaties op dit recept voor je gevonden!

Variaties van Witlofsalade
VariatieAantalGang
Witlofsalade18Salades
Witlofsalade met kiwi3Groentegerechten
Witlofsalade met banaan2Groentegerechten

Voedselallergie informatie

Wij helpen graag thuiskoks en koks de bereiding van voedsel voor mensen met een voedselallergie of een bewuste levensstijl gemakkelijker te maken door duidelijke informatie omtrent de ingrediënten te verschaffen. Op basis van de ingredieënten die gebruikt worden om dit recept te kunnen bereiden, kunnen minimaal de volgende allergenen in deze receptuur aanwezig zijn: Tip: Klik op de dikgedrukte dieëten/allergieën om aan te geven met welke voedingsrestricties je te maken hebt. We zullen je (nog) beter informeren en ons aanbod dynamisch afstemmen waardoor je je dieët gemakkelijk kunt aanhouden.

  • Geen overeenkomsten gevonden.
  • Sporen van gluten kunnen voorkomen in ketchup
  • ketchup past niet in een suiker-arm dieet.
  • Geen overeenkomsten gevonden.
  • Sporen van ei kunnen voorkomen in slasaus
  • Geen overeenkomsten gevonden.
  • Sporen van mosterd kunnen voorkomen in slasaus en ketchup
  • Geen overeenkomsten gevonden.
  • Geen overeenkomsten gevonden.
  • Geen overeenkomsten gevonden.
  • Geen overeenkomsten gevonden.
  • Geen overeenkomsten gevonden.
  • Geen overeenkomsten gevonden.
  • Geen overeenkomsten gevonden.
  • Geen overeenkomsten gevonden.
Gebruik van onze allergenen informatie is voor eigen risico, hieraan kunnen geen rechten worden ontleend.

Reacties op dit recept

Dit recept heeft nog geen waarderingen gekregen! Heb je dit recept gemaakt?
Help anderen & deel nu je ervaring met anderen!
Reactie achterlaten

Voedingswaardetabel

Tip: Bewuster met ingrediënten omgaan? Klik of druk op een voedingswaarde en wij geven aan welk ingrediënt de hoogste bijdrage heeft in desbetreffende voedingswaarde.

Per
portie
Dagelijks
Aanbevolen
Recept
Totaal
Calorieën
129 kcal
6%516 kcal
Vetten
2 g.
3%8 g.
Waarvan verzadigd
0 g.
0%0 g.
Waarvan onverzadigd
0 g.
0%0 g.
Cholesterol
0 g.
0%0 g.
Zout
0 g.
0%0 g.
Koolhydraten
15 g.
5%60 g.
waarvan Vezels
0 g.
0%0 g.
waarvan Suikers
0 g.
0%0 g.
Proteinen
0 g.
0%0 g.
Vitamine A
0 µg.
0%0 µg.
Vitamine C
0 mg.
0%0 mg.
Calcium
0 mg.
0%0 mg.
Ijzer
0 mg.
0%0 mg.

Voedingswaardegrafiek

Voedingswaarde grafiek voor Witlofsalade