Wij gebruiken cookies o.a. om de website te analyseren en te verbeteren, voor social media en om er voor te zorgen dat je relevante advertenties ziet. Je geeft, door gebruik te blijven maken van deze website of door op akkoord te drukken, aan akkoord te zijn met het gebruik van cookies op deze site. Akkoord
Bananenbrood recept
Bananenbrood recept

Bananenbrood


Ingrediënten


Bereidingswijze


Verwarm de oven voor op 180 graden. Vet een broodvorm van 450 ml licht in met boter.
Zeef de bloem, het zout en de specerijen in een grote kom. Voeg de suiker toe en roer.
Prak in een aparte kom de bananen met het sinaasappelsap en voeg dan de eieren en de olie toe. Giet het mengsel bij de droge ingrediŽnten en roer goed.
Schep het deeg in de broodvorm en laat 1 uur bakken in de voorverwarmde oven. Prik met een spies in het midden van het brood om te zien of het klaar is. Als de spies er schoon weer uit komt, is het brood om te zien, is het brood klaar. Laat het brood anders nog 10 minuten bakken en test opnieuw.
Haal het brood uit de oven en laat het in een broodvorm afkoelen.
Haal het brood uit de vorm, snijd het in sneetjes en serveer met honing, plakjes banaan en fijngehakte walnoten.

Meer Recepten



Allergenen Informatie

Voor dit bananenbrood recept heeft MijnReceptenboek.nl uitgebreide allergenen informatie beschikbaar. Heeft u last van een allergie? Bekijk dan de allergeneninformatie.

Mijn Recensie

Heb je dit recept al gemaakt? Deel het dan nu met ons! Was het lekker? Heb je nog tips voor de bereiding van dit recept? Deel het met ons en wij maken dit recept samen nog beter.

Zelf een recensie plaatsen

Inloggen
Gebruikersnaam
Wachtwoord
Kookwekker(s)
    Meedoen!

    gratis tas

    bij invoer van 5

    eigen recepten!

    Gratis Inschrijven