Bladerdeeggebakjes

Ingrediënten

+ -
print

Voor 32 stuks:

Voor de garnering:

Boodschappen toevoegen Toevoegen aan menu

Keukenspullen

  • Bakplaat
  • Oven
  • Zeef

Bereidingswijze

  1. Zeef de bloem met het .
  2. Snijd 50 gram in vlokjes en wrijf ze door de bloem.
  3. Roer er de en door.
  4. Voeg het en de toe en roer tot een zacht deeg.
  5. Kneed 5 minuten tot het glad en elastisch is.
  6. Laat het deeg 15 minuten rusten in een plastic zakje in de koelkast.
  7. Snijd de resterende in 16 plakjes en bewaar ze tot gebruik op een bord in de koelkast.
  8. Halveer het deeg.
  9. Rol elke helft uit tot een lap van 20 x 40 cm.
  10. Leg in het midden van de eerste lap 4 plakjes .
  11. Klap eenderde van het deeg over de .
  12. Leg hierop weer 4 plakjes en klap het andere deel van het deeg erover.
  13. Druk stevig aan.
  14. Draai het deeg een kwartslag en rol het uit tot een lap van 15 x 40 cm.
  15. Klap de uiteinden naar binnen, druk ze aan en herhaal de handeling.
  16. Bewerk de tweede deeglap op dezelfde manier.
  17. Laat het deeg in een ingevet plastic zakje 30 minuten rusten in de koelkast.
  18. Herhaal de hele behandeling van uitrollen en koelen nog 2 keer.
  19. De totale rusttijd in de koelkast dient minsten 2 uur te bedragen.
  20. Halveer elk stuk deeg en vorm de gewenste gebakjes.
  21. Laat ze 20 minuten rijzen op een bakplaat.
  22. Verwarm de oven voor op 200°C.
  23. Bestrijk de gebakjes met losgeroerd en bak ze 10 minuten.
  24. Draai de oventemperatuur terug tot 180°C en bak ze nog 15 minuten.
  25. Laat ze afkoelen en garneer ze met bigarreaux of .
  26. Maak glazuur van en citroensap en besprenkel ze licht.
25
25
25

Voedselallergie informatie

Wij helpen graag thuiskoks en koks de bereiding van voedsel voor mensen met een voedselallergie of een bewuste levensstijl gemakkelijker te maken door duidelijke informatie omtrent de ingrediënten te verschaffen. Op basis van de ingredieënten die gebruikt worden om dit recept te kunnen bereiden, kunnen minimaal de volgende allergenen in deze receptuur aanwezig zijn: Tip: Klik op de dikgedrukte dieëten/allergieën om aan te geven met welke voedingsrestricties je te maken hebt. We zullen je (nog) beter informeren en ons aanbod dynamisch afstemmen waardoor je je dieët gemakkelijk kunt aanhouden.

  • Geen overeenkomsten gevonden.
  • Sporen van gluten kunnen voorkomen in gist
  • suiker en poedersuiker past niet in een suiker-arm dieet.
  • Geen overeenkomsten gevonden.
  • eiwit kan sporen bevatten van ei en Allergie in eieren en eiwit
  • boter kan sporen bevatten van koemelk en Allergie in boter
  • Geen overeenkomsten gevonden.
  • Geen overeenkomsten gevonden.
  • Geen overeenkomsten gevonden.
  • boter is niet geschikt voor een lactose-intollerantie
  • Geen overeenkomsten gevonden.
  • Sporen van sulfiet kunnen voorkomen in suiker en poedersuiker
  • Geen overeenkomsten gevonden.
  • Geen overeenkomsten gevonden.
  • zout past niet in een zoutarm dieet.
Gebruik van onze allergenen informatie is voor eigen risico, hieraan kunnen geen rechten worden ontleend.

Reacties op dit recept

Dit recept heeft nog geen waarderingen gekregen! Heb je dit recept gemaakt?
Help anderen & deel nu je ervaring met anderen!
Reactie achterlaten

Voedingswaardetabel

Tip: Bewuster met ingrediënten omgaan? Klik of druk op een voedingswaarde en wij geven aan welk ingrediënt de hoogste bijdrage heeft in desbetreffende voedingswaarde.

Per
portie
Dagelijks
Aanbevolen
Recept
Totaal
Calorieën
570 kcal
28%2280 kcal
Vetten
64 g.
92%256 g.
Waarvan verzadigd
0 g.
0%0 g.
Waarvan onverzadigd
0 g.
0%0 g.
Cholesterol
0 g.
0%0 g.
Zout
0 g.
0%0 g.
Koolhydraten
1 g.
0%4 g.
waarvan Vezels
0 g.
0%0 g.
waarvan Suikers
21 g.
23%84 g.
Proteinen
0 g.
0%0 g.
Vitamine A
0 µg.
0%0 µg.
Vitamine C
0 mg.
0%0 mg.
Calcium
0 mg.
0%0 mg.
Ijzer
0 mg.
0%0 mg.

Voedingswaardegrafiek

Voedingswaarde grafiek voor Bladerdeeggebakjes