Gemberbrood

Ingrediënten

+ -
print

Boodschappen toevoegen Toevoegen aan menu

Bereidingswijze

  1. Laat de heel goed uitlekken, maar vang het sap op.
  2. Snijd de in kleine stukjes, nog even droogdeppen.
  3. en in de melk oplossen.
  4. mengen met de gistoplossing.
  5. , en mengen.
  6. Deeg 10 minuten kneden.
  7. toevoegen en 5 minuten kneden.
  8. na het kneden er door kneden. 45 minuten laten rijzen.
  9. Trapeze (rechthoek) vorm maken.
  10. Oprollen met de naad naar onder in een ingevet broodblik leggen.
  11. op een warme plaat laten rijzen, tot boven de rand, hoog laten komen Afbakken op 230 graden C op 25 minuten.
  12. Dit is overheerlijk luchtig brood.
25
25
25

Voedselallergie informatie

Wij helpen graag thuiskoks en koks de bereiding van voedsel voor mensen met een voedselallergie of een bewuste levensstijl gemakkelijker te maken door duidelijke informatie omtrent de ingrediënten te verschaffen. Op basis van de ingredieënten die gebruikt worden om dit recept te kunnen bereiden, kunnen minimaal de volgende allergenen in deze receptuur aanwezig zijn: Tip: Klik op de dikgedrukte dieëten/allergieën om aan te geven met welke voedingsrestricties je te maken hebt. We zullen je (nog) beter informeren en ons aanbod dynamisch afstemmen waardoor je je dieët gemakkelijk kunt aanhouden.

  • Geen overeenkomsten gevonden.
  • gist kan sporen bevatten van gluten en Allergie in bloem
  • suiker past niet in een suiker-arm dieet.
  • Geen overeenkomsten gevonden.
  • Geen overeenkomsten gevonden.
  • boter kan sporen bevatten van koemelk en Allergie in boter
  • Geen overeenkomsten gevonden.
  • Geen overeenkomsten gevonden.
  • Geen overeenkomsten gevonden.
  • boter is niet geschikt voor een lactose-intollerantie
  • Geen overeenkomsten gevonden.
  • Sporen van sulfiet kunnen voorkomen in suiker
  • Geen overeenkomsten gevonden.
  • Geen overeenkomsten gevonden.
  • zout past niet in een zoutarm dieet.
Gebruik van onze allergenen informatie is voor eigen risico, hieraan kunnen geen rechten worden ontleend.

Reacties op dit recept (3)

Gemberbrood heeft een gemiddelde waardering gekregen van 9.3 / 10 in 3 recensies
RESET

Deze lijkt mij prima. Ik neem inderdaad meestal water!
Harma 13 december 2015
Water of melk ???
Joost Kers 19 september 2014
Ik ga het zeker een keer proberen te bakken.
Jan Bosvelt 30 september 2012

Voedingswaardetabel

Tip: Bewuster met ingrediënten omgaan? Klik of druk op een voedingswaarde en wij geven aan welk ingrediënt de hoogste bijdrage heeft in desbetreffende voedingswaarde.

Per
portie
Dagelijks
Aanbevolen
Recept
Totaal
Calorieën
135 kcal
6%2700 kcal
Vetten
3 g.
4%60 g.
Waarvan verzadigd
0 g.
0%0 g.
Waarvan onverzadigd
0 g.
0%0 g.
Cholesterol
0 g.
0%0 g.
Zout
0 g.
0%0 g.
Koolhydraten
25 g.
9%500 g.
waarvan Vezels
0 g.
0%0 g.
waarvan Suikers
1 g.
1%20 g.
Proteinen
0 g.
0%0 g.
Vitamine A
0 µg.
0%0 µg.
Vitamine C
0 mg.
0%0 mg.
Calcium
0 mg.
0%0 mg.
Ijzer
0 mg.
0%0 mg.

Voedingswaardegrafiek

Voedingswaarde grafiek voor Gemberbrood