Wij gebruiken cookies o.a. om de website te analyseren en te verbeteren, voor social media en om er voor te zorgen dat je relevante advertenties ziet. Je geeft, door gebruik te blijven maken van deze website of door op akkoord te drukken, aan akkoord te zijn met het gebruik van cookies op deze site. Akkoord
Korstdeeg of bladerdeeg recept
Korstdeeg of bladerdeeg recept

Korstdeeg of bladerdeeg


Ingrediënten


3

Bereidingswijze


Hollands korstdeeg, Franse methode.

Doe de bloem in een beslagkom, voeg de in blokjes (1 tot 2 cm) gesneden boter toe, het zout en het water, roer met een spatel alles door tot dat je een samenhang krijgt, niet overdadig roeren of kneden. Stort het geheel op je werkblad, we gaan het nu op de Franse methode toeren 6 x in drieŽn, vorm er met je handen globaal een rechthoek van ongeveer 20 cm breed en 30 cm lang, rol de massa uit tot een plak van ongeveer 20 x 60 cm en vouw het in drieŽn, draai het korstdeeg een kwartslag en herhaal het uitrollen tot dezelfde grootte, dit is de 2e toer, leg de korst weg op een koele plaats en geef het 20 minuten rust en herhaal hetzelfde met de 3e en 4e toer, geef dan weer 20 minuten rust en voer de 5e en 6e tour uit, laat de korst weer minimaal 20 minuten rusten voor verwerking. dek de korst tijdens de rust steeds af met een licht vochtige doek om indrogen te voorkomen. uitkomst 2 plakken van 2 - 2,5 mm dikte. van ongeveer 25 cm breed en 50 cm lang.

Meer ReceptenAllergenen Informatie

Voor dit korstdeeg of bladerdeeg recept heeft MijnReceptenboek.nl uitgebreide allergenen informatie beschikbaar. Heeft u last van een allergie? Bekijk dan de allergeneninformatie.

Mijn Recensie

Heb je dit recept al gemaakt? Deel het dan nu met ons! Was het lekker? Heb je nog tips voor de bereiding van dit recept? Deel het met ons en wij maken dit recept samen nog beter.

Zelf een recensie plaatsen

Inloggen
Gebruikersnaam
Wachtwoord
Kookwekker(s)
    Meedoen!

    gratis tas

    bij invoer van 5

    eigen recepten!

    Gratis Inschrijven