Wij gebruiken cookies o.a. om de website te analyseren en te verbeteren, voor social media en om er voor te zorgen dat je relevante advertenties ziet. Je geeft, door gebruik te blijven maken van deze website of door op akkoord te drukken, aan akkoord te zijn met het gebruik van cookies op deze site. Akkoord
Lentebrood recept
Lentebrood recept

Lentebrood


Ingrediënten


Bereidingswijze


De bloem in een kom doen, in het midden een kuiltje drukken. Gist in lauwwarm water oplossen en deze oplossing met de in de lauwwarme melk opgeloste suiker in het kuiltje gieten en met wat bloem roeren. 10 minuten laten rijzen. Intussen de margarine met de eierdooiers, alle kruiden en smaakstoffen toevoegen en goed mengen. Deze massa met het gemaakte voordeeg tot een glad stevig deeg verwerken. Goed doorkneden en ca. 20 minuten laten rijzen. Daarna in een ingevette broodvorm leggen, toedekken en weer 15 minuten laten rijzen. Met een scherp mes over de lengte in het midden een inkeping maken en met melk bestrijken. Het brood in de voorverwarmde oven op de onderste rail schuiven en op een mooie, goudbruine kleur afbakken. Voorverwarming 220 graden C.; bakhitte 200 graden C.; baktijd ca. 35 minuten.

Allergenen Informatie

Voor dit lentebrood recept heeft MijnReceptenboek.nl uitgebreide allergenen informatie beschikbaar. Heeft u last van een allergie? Bekijk dan de allergeneninformatie.

Mijn Recensie

Heb je dit recept al gemaakt? Deel het dan nu met ons! Was het lekker? Heb je nog tips voor de bereiding van dit recept? Deel het met ons en wij maken dit recept samen nog beter.

Zelf een recensie plaatsen

Inloggen
Gebruikersnaam
Wachtwoord
Kookwekker(s)
    Meedoen!

    gratis tas

    bij invoer van 5

    eigen recepten!

    Gratis Inschrijven