Wij gebruiken cookies o.a. om de website te analyseren en te verbeteren, voor social media en om er voor te zorgen dat je relevante advertenties ziet. Je geeft, door gebruik te blijven maken van deze website of door op akkoord te drukken, aan akkoord te zijn met het gebruik van cookies op deze site. Akkoord
Vruchtenbrood recept
Vruchtenbrood recept

Vruchtenbrood


Ingrediënten


2

Bereidingswijze


Meng de helft van het meel met gist, eidooier en melk en meng goed door elkaar. Laat 30 minuten rusten in afgesloten kom.
Voeg alle overige ingrediŽnten toe, behalve het fruit en mix 5 minuten met een mixer. Kneed met de hand het fruit erdoor en maak een bol van het deeg. Plaats in een met olie ingevette kom en laat 20 minuten rijzen.
Rol van de bol een plaat en maak er een langwerpige rol van. Laat nog eens 20 minuten rijzen.
Rol het deeg tot een lange rol die twee keer zo lang is als het cake blik en vouw het linker en rechter deel van het deeg naar elkaar toe zodat je de lengte van het cakeblik hebt. Rol het stevig aan het leg in het blik. Laat nu nog een keer rijzen, ongeveer 4 5 minuten.
Bak het brood in 30 tot 3 5 minuten op 200 graden conventionele stand onderin de oven.
Haal het brood na het bakken meteen uit het blik en bestrijk met roomboter.

Allergenen Informatie

Voor dit vruchtenbrood recept heeft MijnReceptenboek.nl uitgebreide allergenen informatie beschikbaar. Heeft u last van een allergie? Bekijk dan de allergeneninformatie.

Mijn Recensie

Heb je dit recept al gemaakt? Deel het dan nu met ons! Was het lekker? Heb je nog tips voor de bereiding van dit recept? Deel het met ons en wij maken dit recept samen nog beter.

Zelf een recensie plaatsen

Inloggen
Gebruikersnaam
Wachtwoord
Kookwekker(s)
    Meedoen!

    gratis tas

    bij invoer van 5

    eigen recepten!

    Gratis Inschrijven