Ingrediënten

+ -
print

Voor de zoete variant toevoegen:

Boodschappen toevoegen Toevoegen aan menu

Keukenspullen

  • Mengkom
  • Oven
  • Bakpapier

Bereidingswijze

  1. Meet het af en zorg dat het handwarm is.
  2. Giet in een grote mengkom.
  3. Doe daar de in zodat die al roerend kan smelten.
  4. Roer met een stevige lepel alle ingrediënten (behalve psyllium huskpoeder)door het water/oliemengsel(zaden zoals:zoals pompoenzaad, zonnebloemzaad, pijnboompitten of een mix daarvan, (heel lijnzaad want gebroken lijnzaad neemt teveel vocht op), noten zoals amandelen, hazelnoten, walnoten, cashew, macadamia.
  5. In grove stukjes gehakt. (voor de zoete variant ook het fruit) aan de kom totdat alles goed is gemengd.
  6. Het is een vrij zware massa.
  7. dan het psyllium huskpoeder (is het bindmiddel)(verkrijgbaar bij drogisten of De Tuinen, goedkoopst bij bodyenfitshop.
  8. nl), gelijkmatig erover strooien en dan goed doorroeren.
  9. Beleg de broodvorm in de lengte met reep bakpapier, laat aan de smalle kanten oversteken (vergemakkelijkt het eruit halen later) Doe het deeg in een broodvorm.
  10. Druk de bovenkant goed plat met de bolle kant van ee lepel en maak alles mooi egaal totdat het oppervlak glad is.
  11. Laat dit nu minimaal 2 uur staan, mag ook de hele dag of nacht.
  12. Bak het brood 20 minuten lang in een op 175 graden voorverwarmde oven.
  13. Neem de vorm uit de oven en stort het brood op een rooster.
  14. Bak nu het brood wederom, dit keer zonder blik circa 35 tot 40 minuten lang, eveneens op 175 graden.
  15. Laat het brood volledig afkoelen alvorens aan te snijden.
    "Het brood blijft ongeveer 4 dagen goed in een blik of container, beter is het in plakken te snijden en per 1 of 2 plakken in te vriezen, ideaal!
  16. Het is ook fantastisch om te roosteren en heerlijk met roomboter en naar keuze diverse gezonde smeersels of , jam, of hartig beleg zoals geitenkaas.
  17. Het is een heel vullend brood.
25
25
25

Voedselallergie informatie

Wij helpen graag thuiskoks en koks de bereiding van voedsel voor mensen met een voedselallergie of een bewuste levensstijl gemakkelijker te maken door duidelijke informatie omtrent de ingrediënten te verschaffen. Op basis van de ingredieënten die gebruikt worden om dit recept te kunnen bereiden, kunnen minimaal de volgende allergenen in deze receptuur aanwezig zijn: Tip: Klik op de dikgedrukte dieëten/allergieën om aan te geven met welke voedingsrestricties je te maken hebt. We zullen je (nog) beter informeren en ons aanbod dynamisch afstemmen waardoor je je dieët gemakkelijk kunt aanhouden.

  • Geen overeenkomsten gevonden.
  • Geen overeenkomsten gevonden.
  • Geen overeenkomsten gevonden.
  • Geen overeenkomsten gevonden.
  • Geen overeenkomsten gevonden.
  • Geen overeenkomsten gevonden.
  • Geen overeenkomsten gevonden.
  • noten is niet geschikt voor een noten-intollerantie
  • Geen overeenkomsten gevonden.
  • Geen overeenkomsten gevonden.
  • Geen overeenkomsten gevonden.
  • Geen overeenkomsten gevonden.
  • Geen overeenkomsten gevonden.
  • Geen overeenkomsten gevonden.
  • Geen overeenkomsten gevonden.
Gebruik van onze allergenen informatie is voor eigen risico, hieraan kunnen geen rechten worden ontleend.

Reacties op dit recept

Dit recept heeft nog geen waarderingen gekregen! Heb je dit recept gemaakt?
Help anderen & deel nu je ervaring met anderen!
Reactie achterlaten

Voedingswaardetabel

Tip: Bewuster met ingrediënten omgaan? Klik of druk op een voedingswaarde en wij geven aan welk ingrediënt de hoogste bijdrage heeft in desbetreffende voedingswaarde.

Per
portie
Dagelijks
Aanbevolen
Recept
Totaal
Calorieën
584 kcal
29%2336 kcal
Vetten
20 g.
29%80 g.
Waarvan verzadigd
0 g.
0%0 g.
Waarvan onverzadigd
0 g.
0%0 g.
Cholesterol
0 g.
0%0 g.
Zout
0 g.
0%0 g.
Koolhydraten
54 g.
20%216 g.
waarvan Vezels
0 g.
0%0 g.
waarvan Suikers
0 g.
0%0 g.
Proteinen
0 g.
0%0 g.
Vitamine A
0 µg.
0%0 µg.
Vitamine C
0 mg.
0%0 mg.
Calcium
0 mg.
0%0 mg.
Ijzer
0 mg.
0%0 mg.

Voedingswaardegrafiek

Voedingswaarde grafiek voor Zaden en pittenbrood (met gedroogd fruit)