Wij gebruiken cookies o.a. om de website te analyseren en te verbeteren, voor social media en om er voor te zorgen dat je relevante advertenties ziet. Je geeft, door gebruik te blijven maken van deze website of door op akkoord te drukken, aan akkoord te zijn met het gebruik van cookies op deze site. Akkoord

Gehaktburgers met selderijpistou


Ingrediënten


Bereidingswijze


Kook de pasta in ruim water met zout volgens de gebruiksaanwijzingen op de verpakking beetgaar.
Haal de gele blaadjes uit het midden van de struik bleekselderij en haal de stengels los. Was de blaadjes en de stengels en laat ze uitlekken in een vergiet. Verwijder de stugge draden van de stengels met een dunschiller. Snijd de stengels in luciferreepjes van 4-5 centimeter lengte.
Doe de bleekselderijblaadjes met de knoflook en olie in een maatbeker. Pureer het geheel met de staafmixer tot een grove pasta en breng op smaak met zout en (versgemalen) peper. Voeg een extra eetlepel olie toe als de pistou te dik is.
Kneed 2 eetlepels van de pistou door het gehakt met 1 theelepel zout en kneed er vier burgers van. Bestrijk de burgers met de rest van de olie en bestrooi ze met zout en peper. Verhit een koekenpan met antiaanbaklaag en bak hierin de burgers op middelhoog vuur in 5.5 minuten per kant bruin.
Giet de pasta af en schep de knapperige bleekselderijreepjes en de helft van de pistou erdoor. Garneer de burgers met de rest van de pistou en serveer ze met de pasta.

Serveersuggesties

Heb je geen staafmixer? Maak de pistou dan door de selderijblaadjes en de knoflook fijn te wrijven in een vijzel of te hakken met een mes. Info: Pistou, de pesto van Frankrijk, wordt oorspronkelijk van basilicum gemaakt, maar de malse gele blaadjes uit het hart van de bleekselderij lenen zich er ook goed voor.

Meer Recepten



Allergenen Informatie

Voor dit gehaktburgers met selderijpistou recept heeft MijnReceptenboek.nl uitgebreide allergenen informatie beschikbaar. Heeft u last van een allergie? Bekijk dan de allergeneninformatie.

Mijn Recensie

Heb je dit recept al gemaakt? Deel het dan nu met ons! Was het lekker? Heb je nog tips voor de bereiding van dit recept? Deel het met ons en wij maken dit recept samen nog beter.

Zelf een recensie plaatsen

Inloggen
Gebruikersnaam
Wachtwoord
Kookwekker(s)
    Meedoen!

    gratis tas

    bij invoer van 5

    eigen recepten!

    Gratis Inschrijven