Ingrediënten

+ -
print

Boodschappen toevoegen Toevoegen aan menu

Keukenspullen

  • Koekenpan
  • Staafmixer

Bereidingswijze

  1. Kook de pasta in ruim water met zout volgens de gebruiksaanwijzingen op de verpakking beetgaar.
    Haal de gele blaadjes uit het midden van de struik en haal de stengels los.
  2. Was de blaadjes en de stengels en laat ze uitlekken in een vergiet.
  3. Verwijder de stugge draden van de stengels met een dunschiller.
  4. Snijd de stengels in luciferreepjes van 4-5 centimeter lengte.
    Doe de bleekselderijblaadjes met de knoflook en olie in een maatbeker.
  5. Pureer het geheel met de staafmixer tot een grove pasta en breng op smaak met zout en (versgemalen) peper.
  6. Voeg een extra eetlepel olie toe als de pistou te dik is.
    Kneed 2 eetlepels van de pistou door het gehakt met 1 theelepel zout en kneed er vier burgers van.
  7. Bestrijk de burgers met de rest van de olie en bestrooi ze met zout en peper.
  8. Verhit een koekenpan met antiaanbaklaag en bak hierin de burgers op middelhoog vuur in 5-6 minuten per kant bruin.
    Giet de pasta af en schep de knapperige bleekselderijreepjes en de helft van de pistou erdoor.
  9. Garneer de burgers met de rest van de pistou en serveer ze met de pasta.
25
25
25

Voedselallergie informatie

Wij helpen graag thuiskoks en koks de bereiding van voedsel voor mensen met een voedselallergie of een bewuste levensstijl gemakkelijker te maken door duidelijke informatie omtrent de ingrediënten te verschaffen. Op basis van de ingredieënten die gebruikt worden om dit recept te kunnen bereiden, kunnen minimaal de volgende allergenen in deze receptuur aanwezig zijn: Tip: Klik op de dikgedrukte dieëten/allergieën om aan te geven met welke voedingsrestricties je te maken hebt. We zullen je (nog) beter informeren en ons aanbod dynamisch afstemmen waardoor je je dieët gemakkelijk kunt aanhouden.

  • Geen overeenkomsten gevonden.
  • Geen overeenkomsten gevonden.
  • Geen overeenkomsten gevonden.
  • Geen overeenkomsten gevonden.
  • Geen overeenkomsten gevonden.
  • Geen overeenkomsten gevonden.
  • Geen overeenkomsten gevonden.
  • Geen overeenkomsten gevonden.
  • bleekselderij is niet geschikt voor een selderij-intollerantie
  • Geen overeenkomsten gevonden.
  • Geen overeenkomsten gevonden.
  • Geen overeenkomsten gevonden.
  • Geen overeenkomsten gevonden.
  • Geen overeenkomsten gevonden.
  • Geen overeenkomsten gevonden.
Gebruik van onze allergenen informatie is voor eigen risico, hieraan kunnen geen rechten worden ontleend.

Reacties op dit recept

Dit recept heeft nog geen waarderingen gekregen! Heb je dit recept gemaakt?
Help anderen & deel nu je ervaring met anderen!
Reactie achterlaten

Voedingswaardetabel

Tip: Bewuster met ingrediënten omgaan? Klik of druk op een voedingswaarde en wij geven aan welk ingrediënt de hoogste bijdrage heeft in desbetreffende voedingswaarde.

Per
portie
Dagelijks
Aanbevolen
Recept
Totaal
Calorieën
6 kcal
0%24 kcal
Vetten
1 g.
1%4 g.
Waarvan verzadigd
0 g.
0%0 g.
Waarvan onverzadigd
0 g.
0%0 g.
Cholesterol
0 g.
0%0 g.
Zout
0 g.
0%0 g.
Koolhydraten
0 g.
0%0 g.
waarvan Vezels
0 g.
0%0 g.
waarvan Suikers
0 g.
0%0 g.
Proteinen
0 g.
0%0 g.
Vitamine A
0 µg.
0%0 µg.
Vitamine C
0 mg.
0%0 mg.
Calcium
0 mg.
0%0 mg.
Ijzer
0 mg.
0%0 mg.

Voedingswaardegrafiek

Voedingswaarde grafiek voor Gehaktburgers met selderijpistou