Ingrediënten

+ -
print

Boodschappen toevoegen Toevoegen aan menu

Keukenspullen

  • Koekenpan
  • Rasp

Bereidingswijze

  1. Snijd de in plakjes, rasp de .

    Maak het aan (als je geen gekruid gebruikt) met zout, peper, nootmuskaat en evt.
  2. naar smaak) een ei, beetje melk en paneermeel.
    Kneed dit goed door, en maak er kleine balletjes van.
    Zet een koekenpan op het vuur, en doe hier boter of olie in, voeg de balletjes toe, en bak deze bruin en gaar.

    Zet een koekenpan op en doe hier een beetje boter of olie in.
    Voeg hier de gesnipperde ui aan toe en bak tot de ui zacht is, als je knoflooktenen gebruikt, deze gesnipperd of geperst gelijk meebakken, bij poeder, kun je het als de ui zacht is toevoegen.

    Voeg zout en peper toe (voorzichtig, de is ook al zout) en naar smaak (peterselie, bieslook, kervel is wat ik gebruik) een klein beetje , warm dit even door, en voeg dan de toe.
    Laat dit smelten, voeg toe, zoveel zodat het ongeveer de structuur van een dunnere ragout krijgt.
    Even proeven, en evt.
  3. verder op smaak maken.
    Bak ondertussen het afbakstokbrood volgens de gebruiksaanwijzing.

    Serveer op een groot bord o.
  4. i.
  5. d.
  6. met in het midden een schaal met de hutfrut, de balletjes eromheen, en het in een aparte schaal.

    Bon apetit!
25
25
25

Voedselallergie informatie

Wij helpen graag thuiskoks en koks de bereiding van voedsel voor mensen met een voedselallergie of een bewuste levensstijl gemakkelijker te maken door duidelijke informatie omtrent de ingrediënten te verschaffen. Op basis van de ingredieënten die gebruikt worden om dit recept te kunnen bereiden, kunnen minimaal de volgende allergenen in deze receptuur aanwezig zijn: Tip: Klik op de dikgedrukte dieëten/allergieën om aan te geven met welke voedingsrestricties je te maken hebt. We zullen je (nog) beter informeren en ons aanbod dynamisch afstemmen waardoor je je dieët gemakkelijk kunt aanhouden.

  • Sporen van pinda kunnen voorkomen in bouillon
  • bouillon en stokbrood kan sporen bevatten van gluten en Allergie in stokbrood
  • Geen overeenkomsten gevonden.
  • Sporen van sesam kunnen voorkomen in stokbrood
  • Sporen van ei kunnen voorkomen in bouillon en stokbrood
  • kaas, kruiden, bouillon, stokbrood kan sporen bevatten van koemelk en Allergie in kaas
  • Sporen van mosterd kunnen voorkomen in kaas
  • Sporen van noten kunnen voorkomen in stokbrood
  • Sporen van selderij kunnen voorkomen in bouillon
  • kruiden kan sporen bevatten van lactose en Allergie in kaas
  • Geen overeenkomsten gevonden.
  • Sporen van sulfiet kunnen voorkomen in champignons
  • Sporen van soja kunnen voorkomen in bouillon en stokbrood
  • Geen overeenkomsten gevonden.
  • kaas kan sporen bevatten van zout en Allergie in bouillon
Gebruik van onze allergenen informatie is voor eigen risico, hieraan kunnen geen rechten worden ontleend.

Reacties op dit recept (1)

Hutfrut heeft een gemiddelde waardering gekregen van 8 / 10 in 1 recensie
RESET

En wat doen we met de champignons?
Sonja Jongen 13 april 2013

Voedingswaardetabel

Tip: Bewuster met ingrediënten omgaan? Klik of druk op een voedingswaarde en wij geven aan welk ingrediënt de hoogste bijdrage heeft in desbetreffende voedingswaarde.

Per
portie
Dagelijks
Aanbevolen
Recept
Totaal
Calorieën
455 kcal
22%1820 kcal
Vetten
11 g.
17%44 g.
Waarvan verzadigd
0 g.
0%0 g.
Waarvan onverzadigd
0 g.
0%0 g.
Cholesterol
0 g.
0%0 g.
Zout
0 g.
0%0 g.
Koolhydraten
57 g.
22%228 g.
waarvan Vezels
0 g.
0%0 g.
waarvan Suikers
0 g.
0%0 g.
Proteinen
0 g.
0%0 g.
Vitamine A
0 µg.
0%0 µg.
Vitamine C
0 mg.
0%0 mg.
Calcium
0 mg.
0%0 mg.
Ijzer
0 mg.
0%0 mg.

Voedingswaardegrafiek

Voedingswaarde grafiek voor Hutfrut