Snijd het wit van de in plakjes en was en droog deze.
Laat ze in 240 gram smelten op een zacht vuur, voeg de toe en roer zo nu en dan gedurende 15 – 20 minuten en voeg 5 minuten voor het einde van de kooktijd het zout(1 stuk)(1 stuk)(1 stuk) toe en houd dit warm tot later gebruik.
Snijd de chorizo(400 gram), de tomaat en de olijven(4) in kleine stukjes in een koekenpan met hoge rand.
Wat olie toevoegen en de chorizo(400 gram) hierin zachtjes laten pruttelen gedurende 3 à 4 minuten.
Zodra de olie de kleur van de chorizo(400 gram) heeft aangenomen de helft van de runderbouillon(20 centiliter) toevoegen en het geheel 12 minuten laten koken en voeg daarna beetje bij beetje de rest van de bouillon toe.
Verwarm ondertussen in een steelpan de groetenbouillon en voeg de room(30 centiliter) toe en laat dit inkoken.
Voeg de ontpitte tomaten(1 stuk)(4) toe aan het chorizo(400 gram) mengsel en breng dit weer aan de kook.
en laten konfijten gedurende 2 ½ uur. (Dit kan ook een dag van te voren, maar dan wel weer even opwarmen voor het opdienen)
In een hakmolen (of oude koffiemolen) de kardemon fijnmalen.
Bestrooi de filets met zout(1 stuk)(1 stuk)(1 stuk) en peper(1 stuk)(1 stuk)(1 stuk) en voeg een snuifje van de fijngemalen kardemon toe.
In een koekenpan (anti-aanbaklaag) de filets in wat boter(300 gram) aan beide kanten licht laten kleuren .
Zodra de groentebouillon(30 centiliter) met room(30 centiliter) voldoende is ingekookt, 60 gram boter(300 gram) toevoegen en het mengsel op een laag vuurtje goed kloppen met een garde.
Daarna met de staafmixer de saus emulsioneren.
Op de borden een beetje van de chorizo(400 gram) compotee scheppen, 6 halve gekonfijte tomaatjes erbij leggen en wat van het preimengsel, waarop dan de zeebaarsfilet komt te liggen.
Schep hieromheen wat van de groentebouillon(30 centiliter) en leg er een lange bieslookspriet ter decoratie overheen.
Tips en trucs van de Chef:
Ga spaarzaam om met het zout(1 stuk)(1 stuk)(1 stuk) en voeg het pas op het laatste moment van het kookproces toe.
Serveer hierbij een Chinon ( Rode wijn uit het Loiredal)
Wij helpen graag thuiskoks en koks de bereiding van voedsel voor mensen met een voedselallergie of een bewuste levensstijl gemakkelijker te maken door duidelijke informatie omtrent de ingrediënten te verschaffen. Op basis van de ingredieënten die gebruikt worden om dit recept te kunnen bereiden, kunnen minimaal de volgende allergenen in deze receptuur aanwezig zijn:
Tip: Klik op de dikgedrukte dieëten/allergieën om aan te geven met welke voedingsrestricties je te maken hebt. We zullen je (nog) beter informeren en ons aanbod dynamisch afstemmen waardoor je je dieët gemakkelijk kunt aanhouden.
Pinda
Sporen van pinda kunnen voorkomen in groentebouillon en runderbouillon
Gluten
Sporen van gluten kunnen voorkomen in groentebouillon en runderbouillon
Suiker
Geen overeenkomsten gevonden.
Sesam
Geen overeenkomsten gevonden.
Ei
Sporen van ei kunnen voorkomen in groentebouillon en runderbouillon
Koemelk
boter, groentebouillon, chorizo, runderbouillon kan sporen bevatten van koemelk en Allergie in room en boter
Mosterd
Geen overeenkomsten gevonden.
Noten
Geen overeenkomsten gevonden.
Selderij
Sporen van selderij kunnen voorkomen in groentebouillon en runderbouillon
Lactose
room en boter is niet geschikt voor een lactose-intollerantie
Schaaldieren
Geen overeenkomsten gevonden.
Sulfiet
Geen overeenkomsten gevonden.
Soja
Sporen van soja kunnen voorkomen in groentebouillon en runderbouillon
Vis
zeebaars is niet geschikt voor een vis-intollerantie
Zoutarm
zout, zout, zout past niet in een zoutarm dieet.
Gebruik van onze allergenen informatie is voor eigen risico, hieraan kunnen geen rechten worden ontleend.
Reacties op dit recept
Dit recept heeft nog geen waarderingen gekregen! Heb je dit recept gemaakt? Help anderen & deel nu je ervaring met anderen! Reactie achterlaten
Voedingswaardetabel
Tip: Bewuster met ingrediënten omgaan? Klik of druk op een voedingswaarde en wij geven aan welk ingrediënt de hoogste bijdrage heeft in desbetreffende voedingswaarde.