Wij gebruiken cookies o.a. om de website te analyseren en te verbeteren, voor social media en om er voor te zorgen dat je relevante advertenties ziet. Je geeft, door gebruik te blijven maken van deze website of door op akkoord te drukken, aan akkoord te zijn met het gebruik van cookies op deze site. Akkoord
Bahpau met katjang idjo (deegwaren met gekruide groente) recept
Bahpau met katjang idjo (deegwaren met gekruide groente) recept

Bahpau met katjang idjo (deegwaren met gekruide groente)


Ingrediënten


Bereidingswijze


Bereiding van het deeg:
Week de gist in 3 deciliter lauw water en de suiker. Meng het goed en laat het 10 minuten staan.
Kneed de gist, water en suiker met de bloem, eieren, zout en de rest van het water goed door elkaar.
Laat het 1 uur rijzen.
Kneed het deeg nogmaals goed door en laat het nog eens 30 minuten rijzen.
Bereiding van de vulling:
Laat de katjan indo een nacht weken in water
Kook de katjan indo net onder water staand (voeg zout naar smaak toe)zolang dat ze zacht worden.
Voeg de goela djawa en daun pandan toe en laat dit mee koken tot de suiker is gesmolten en het geheel wat is gebonden.
Het geheel goed blijven roeren i.v.m. aanbranden.
Voeg de kokosmelk toe en bind het geheel met bloem tot het dik is.
Haal de pandan er uit en laat het afkoelen.

Eind bereiding:
Maak 24 bolletjes van het deeg.
Maak ze met de hand plat en doe er een eetlepel van de vulling op het deeg en maak er een bal van.
Zorg dat het deeg goed rond de vulling zit en dat de vulling goed ingesloten zit.
Leg de ballen op het bakpapier en laat ze onder een vochtige doen nogmaals 20 minuten rijzen.
En stoom de ballen in ongeveer 25 minuten gaar.

Meer Recepten



Allergenen Informatie

Voor dit bahpau met katjang idjo (deegwaren met gekruide groente) recept heeft MijnReceptenboek.nl uitgebreide allergenen informatie beschikbaar. Heeft u last van een allergie? Bekijk dan de allergeneninformatie.

Mijn Recensie

Heb je dit recept al gemaakt? Deel het dan nu met ons! Was het lekker? Heb je nog tips voor de bereiding van dit recept? Deel het met ons en wij maken dit recept samen nog beter.

Zelf een recensie plaatsen

Inloggen
Gebruikersnaam
Wachtwoord
Kookwekker(s)
    Meedoen!

    gratis tas

    bij invoer van 5

    eigen recepten!

    Gratis Inschrijven