Hongaarse Pogácsa
- Herkomst Hongarije
- Categorie Hapjes
- Bereiden
- Kookboek van tobkok
- Schrijf een review
Keukenspullen
- Oven
Bereidingswijze
- 1 Doe de en de bij de , roer het geheel goed door en laat het staan, totdat stap 2 klaar is.
2 Kneed , de helft van de , , zure , één ei en een eiwit en het tot een deeg.
3 Voeg het mengsel van , en toe en kneed het geheel, totdat er een plakkerig deeg ontstaat.
4 Laat het geheel minimaal een uur, op een warme plek, rusten/rijzen.
5 Rol het deeg uit tot een dunne plak en vouw het deeg daarna samen.
6 Laat het geheel een half uur, op een warme plek, rusten/rijzen.
7 Rol het deeg uit tot een dunne plak en vouw het deeg daarna samen.
8 Laat het geheel een half uur, op een warme plek, rusten/rijzen.
9 Rol het deeg uit tot een plak van 1 cm.
10 Stans er, m. - b.
- v.
- een koekjesvorm of klein glas, rondjes uit van ongeveer 3 cm.
11 Leg de deegrondjes op het bakblik en bestrijk ze met eigeel.
12 Strooi de rest van de op de deegrondjes.
13 Bak de pogácsa in ongeveer 15 minuten in een voorverwarmde oven op 200 graden, totdat ze goudgeel zijn. (2 bakplaten)
Variaties op Hongaarse Pogácsa
We hebben nog een aantal interssante variaties op dit recept voor je gevonden!
Variatie | Aantal | Gang |
---|---|---|
Hongaarse Pogácsa (scones) | 1 | Snacks |
Voedselallergie informatie
Wij helpen graag thuiskoks en koks de bereiding van voedsel voor mensen met een voedselallergie of een bewuste levensstijl gemakkelijker te maken door duidelijke informatie omtrent de ingrediënten te verschaffen. Op basis van de ingredieënten die gebruikt worden om dit recept te kunnen bereiden, kunnen minimaal de volgende allergenen in deze receptuur aanwezig zijn: Tip: Klik op de dikgedrukte dieëten/allergieën om aan te geven met welke voedingsrestricties je te maken hebt. We zullen je (nog) beter informeren en ons aanbod dynamisch afstemmen waardoor je je dieët gemakkelijk kunt aanhouden.
- Sporen van pinda kunnen voorkomen in margarine
- gist kan sporen bevatten van gluten en Allergie in meel
- suiker past niet in een suiker-arm dieet.
- Sporen van sesam kunnen voorkomen in margarine
- eieren is niet geschikt voor een ei-intollerantie
- margarine en kaas kan sporen bevatten van koemelk en Allergie in room, melk, kaas
- Sporen van mosterd kunnen voorkomen in kaas
- Geen overeenkomsten gevonden.
- Geen overeenkomsten gevonden.
- margarine kan sporen bevatten van lactose en Allergie in room, melk, kaas
- Geen overeenkomsten gevonden.
- Sporen van sulfiet kunnen voorkomen in suiker
- Sporen van soja kunnen voorkomen in margarine
- Sporen van vis kunnen voorkomen in margarine
- kaas kan sporen bevatten van zout en Allergie in zout
Reacties op dit recept
Dit recept heeft nog geen waarderingen gekregen! Heb je dit recept gemaakt?
Help anderen & deel nu je ervaring met anderen!
Reactie achterlaten
Voedingswaardetabel
Tip: Bewuster met ingrediënten omgaan? Klik of druk op een voedingswaarde en wij geven aan welk ingrediënt de hoogste bijdrage heeft in desbetreffende voedingswaarde.
Per ovenschaal | Dagelijks Aanbevolen | Recept Totaal | |
---|---|---|---|
Calorieën | 1565 kcal | 78% | 3130 kcal |
Vetten | 78 g. | 112% | 156 g. |
Waarvan verzadigd | 0 g. | 0% | 0 g. |
Waarvan onverzadigd | 0 g. | 0% | 0 g. |
Cholesterol | 0 g. | 0% | 0 g. |
Zout | 0 g. | 0% | 0 g. |
Koolhydraten | 146 g. | 56% | 292 g. |
waarvan Vezels | 0 g. | 0% | 0 g. |
waarvan Suikers | 0 g. | 0% | 0 g. |
Proteinen | 0 g. | 0% | 0 g. |
Vitamine A | 0 µg. | 0% | 0 µg. |
Vitamine C | 0 mg. | 0% | 0 mg. |
Calcium | 0 mg. | 0% | 0 mg. |
Ijzer | 0 mg. | 0% | 0 mg. |