Wij gebruiken cookies o.a. om de website te analyseren en te verbeteren, voor social media en om er voor te zorgen dat je relevante advertenties ziet. Je geeft, door gebruik te blijven maken van deze website of door op akkoord te drukken, aan akkoord te zijn met het gebruik van cookies op deze site. Akkoord
Kip kerrierolletjes recept
Kip kerrierolletjes recept

Kip kerrierolletjes


Ingrediënten


Bereidingswijze


Verhit de olie in een pannetje en bak hierin ui en knoflook toe tot de ui glazig is.
Roer de currypasta erdoor en verhit de pasta.
Meng de citroensap erdoor en zet het mengsel apart.
Meng de kipgehakt, broodkruim, zout, peper en koriander en voeg het ui-kerriemengsel toe.
Meng alles goed.
Leg de vellen bladerdeeg op een werkoppervlak, rol uit tot een lap en snijd het in twee gelijke helften.
Schep een kwart van het vleesmengsel in een dikke brede strook over het midden van het bladerdeeg.
Bestrijk de rand van het bladerdeeg met water, klap de voorkant van het deeg over de vulling en rol het deeg op tot het op het met water bestreken deel rust.
Druk het deeg licht aan om de rol te sluiten.
Snijd de rol in 4-5 gelijke stukken.
Herhaal dit met de andere helft van het bladerdeeg.
Glaceer de rolletjes met melk en bestrooi ze met sesamzaadjes
Leg ze op een platte ovenschaal.
Bak de kiprolletjes 10 minuten in een voorverwarmde oven op 190 graden celsius en nog 15 minuten op 180 graden celsius.

Meer Recepten



Allergenen Informatie

Voor dit kip kerrierolletjes recept heeft MijnReceptenboek.nl uitgebreide allergenen informatie beschikbaar. Heeft u last van een allergie? Bekijk dan de allergeneninformatie.

Mijn Recensie

Heb je dit recept al gemaakt? Deel het dan nu met ons! Was het lekker? Heb je nog tips voor de bereiding van dit recept? Deel het met ons en wij maken dit recept samen nog beter.

Zelf een recensie plaatsen

Inloggen
Gebruikersnaam
Wachtwoord
Kookwekker(s)
    Meedoen!

    gratis tas

    bij invoer van 5

    eigen recepten!

    Gratis Inschrijven