Wij gebruiken cookies o.a. om de website te analyseren en te verbeteren, voor social media en om er voor te zorgen dat je relevante advertenties ziet. Je geeft, door gebruik te blijven maken van deze website of door op akkoord te drukken, aan akkoord te zijn met het gebruik van cookies op deze site. Akkoord
Kipsaté broodjes recept
Kipsaté broodjes recept

Kipsaté broodjes


Ingrediënten


Bereidingswijze


Bereiding van het deeg:
Maak een kuiltje in de bloem en strooi het zout over de rand.
Schenk het water in het kuiltje en los de gist erin op.
Voeg suiker en boter toe en kneed beetje bij beetje de bloem en eventueel een scheutje olijfolie erdoor.
Kneed tot een soepel deeg en laat in een kom, bestoven met bloem, circa 30 minuten rijzen.

Bereiding van het soezenbeslag:
Breng in een pan de melk, water en boter aan de kook.
Roer de bloem erdoor en laat, al roerende, circa 5 minuten garen.
Schep de roux in een kom en roer het ei erdoor.

Bereiding van de vulling:
Breng de bouillon aan de kook en kook de kip in de bouillon, op laag vuur, in circa 20 minuten gaar.
Haal de kip uit de bouillon en laat hem afkoelen.
Kook de rijst volgens de gebruiksaanwijzing.
Blancheer de bonen, spoel ze koud en snijd ze in stukjes.
Pel en snijd de banaan in plakjes en snijd de kip fijn.

Bereiding van de pindasaus:
Pel en snijd de knoflook fijn.
Breng water met knoflook, sap van een halve citroen, sojasaus, komijnpoeder, suiker en sambal aan de kook en roer de pindakaas erdoor.
Kook de saus tot de juiste dikte.

De afwerking:
Verwarm de oven voor op 180 °C.
Rol het deeg op een met bloem bestoven aanrecht uit tot een plak van circa 0,5 centimeter dik en steek er met de taartsteker cirkels uit.
Leg de helft van de cirkels op een met bakpapier beklede bakplaat en bestrijk de randjes met ei.
Meng de vulling met de pindasaus en de helft van het soezenbeslag. De rest van het soezenbeslag wordt niet gebruikt. Breng op smaak met zout en verdeel over de ingestreken cirkels deeg.
Leg er een plak deeg op en druk de randen vast met een vork.
Bestrijk de bovenkant van de broodjes met ei en bestrooi met sesamzaadjes.
Bak de broodjes in de oven in circa 30 minuten goudbruin en gaar.

Meer Recepten



Allergenen Informatie

Voor dit kipsaté broodjes recept heeft MijnReceptenboek.nl uitgebreide allergenen informatie beschikbaar. Heeft u last van een allergie? Bekijk dan de allergeneninformatie.

Mijn Recensie

Heb je dit recept al gemaakt? Deel het dan nu met ons! Was het lekker? Heb je nog tips voor de bereiding van dit recept? Deel het met ons en wij maken dit recept samen nog beter.

Zelf een recensie plaatsen

Inloggen
Gebruikersnaam
Wachtwoord
Kookwekker(s)
    Meedoen!

    gratis tas

    bij invoer van 5

    eigen recepten!

    Gratis Inschrijven