Risottoballetjes
- Herkomst Nederland
- Categorie Hapjes
- Bereiden
- Kookboek van jodiaanstoot
- Schrijf een review
Keukenspullen
- Braadslee
- Pan
Bereidingswijze
- Verhit 40 gram in een pan met dikke bodem.
Fruit de en 3 minuten.
Voeg de rijst toe en bak 3 minuten mee tot de korrels glazig zijn.
Voeg de en toe.
Roer tot de is opgenomen.
Voeg een scheut bouillon toe.
Roer tot deze is opgenomen.
Voeg nog een scheut toe en ga zo door tot de rijst gaar is.
Zet het vuur uit en voeg de kaas en rest van de toe.
Laat 3 minuten staan met de deksel erop.
Roer door en verspreid in een braadslee.
Laat 30 minuten afkoelen en zet afgedekt 2 uur in de koelkast.
Maak balletjes ter grootte van een walnoot.
Rol de balletjes door de .
Frituur 3-4 minuten.
Ook lekker om te maken
Variaties op Risottoballetjes
We hebben nog een aantal interssante variaties op dit recept voor je gevonden!
Variatie | Aantal | Gang |
---|---|---|
Risottoballetjes met gekruid gehakt | 1 | Hapjes |
Risottoballetjes met kabeljauw | 1 | Hapjes |
Risottoballetjes met makreel | 1 | Hapjes |
Voedselallergie informatie
Wij helpen graag thuiskoks en koks de bereiding van voedsel voor mensen met een voedselallergie of een bewuste levensstijl gemakkelijker te maken door duidelijke informatie omtrent de ingrediënten te verschaffen. Op basis van de ingredieënten die gebruikt worden om dit recept te kunnen bereiden, kunnen minimaal de volgende allergenen in deze receptuur aanwezig zijn: Tip: Klik op de dikgedrukte dieëten/allergieën om aan te geven met welke voedingsrestricties je te maken hebt. We zullen je (nog) beter informeren en ons aanbod dynamisch afstemmen waardoor je je dieët gemakkelijk kunt aanhouden.
- Sporen van pinda kunnen voorkomen in groentebouillon
- Sporen van gluten kunnen voorkomen in wijn, groentebouillon, paneermeel
- Geen overeenkomsten gevonden.
- Geen overeenkomsten gevonden.
- Sporen van ei kunnen voorkomen in wijn, groentebouillon, paneermeel
- boter, groentebouillon, parmezaanse kaas, paneermeel kan sporen bevatten van koemelk en Allergie in boter en parmezaanse kaas
- Sporen van mosterd kunnen voorkomen in parmezaanse kaas
- Geen overeenkomsten gevonden.
- Sporen van selderij kunnen voorkomen in groentebouillon
- paneermeel kan sporen bevatten van lactose en Allergie in boter en parmezaanse kaas
- Geen overeenkomsten gevonden.
- Sporen van sulfiet kunnen voorkomen in wijn
- Sporen van soja kunnen voorkomen in groentebouillon
- Geen overeenkomsten gevonden.
- Sporen van zout kunnen voorkomen in parmezaanse kaas
Reacties op dit recept
Dit recept heeft nog geen waarderingen gekregen! Heb je dit recept gemaakt?
Help anderen & deel nu je ervaring met anderen!
Reactie achterlaten
Voedingswaardetabel
Tip: Bewuster met ingrediënten omgaan? Klik of druk op een voedingswaarde en wij geven aan welk ingrediënt de hoogste bijdrage heeft in desbetreffende voedingswaarde.
Per portie | Dagelijks Aanbevolen | Recept Totaal | |
---|---|---|---|
Calorieën | 22604 kcal | 1130% | 22604 kcal |
Vetten | 1463 g. | 2090% | 1463 g. |
Waarvan verzadigd | 0 g. | 0% | 0 g. |
Waarvan onverzadigd | 0 g. | 0% | 0 g. |
Cholesterol | 0 g. | 0% | 0 g. |
Zout | 0 g. | 0% | 0 g. |
Koolhydraten | 328 g. | 126% | 328 g. |
waarvan Vezels | 0 g. | 0% | 0 g. |
waarvan Suikers | 0 g. | 0% | 0 g. |
Proteinen | 0 g. | 0% | 0 g. |
Vitamine A | 0 µg. | 0% | 0 µg. |
Vitamine C | 0 mg. | 0% | 0 mg. |
Calcium | 0 mg. | 0% | 0 mg. |
Ijzer | 0 mg. | 0% | 0 mg. |