Sarma

Ingrediënten

+ -
print

Na ze gerold te hebben:

Boodschappen toevoegen Toevoegen aan menu

Keukenspullen

  • Pan

Bereidingswijze

  1. Snipper allereerst de uitjes in kleine stukjes en bak ze in de .
  2. Als ze zacht zijn, voeg er dan de en krenten bij.
  3. Na 2-3 keer te hebben geroerd, doe er dan alle kruiden door (gedroogde , , , en ).
  4. Roer het even door en voeg er water bij.
  5. Laat dit even koken totdat het water is ingetrokken.

    Leg de bladeren 1 voor 1 ondersteboven met de steel naar beneden.
  6. Haal de steel ervan af en vul de bladeren.
  7. Vouw de zijkanten naar binnen en rol ze dicht.
  8. Doe dit zo strak mogelijk om te voorkomen dat ze tijdens het koken opengaan.
    Wanneer alle bladeren zijn gevuld, doe ze dan in de pan strak tegen elkaar aan.
  9. Snijd de in hele dunne schijfjes.
  10. Wanneer de pan is bedekt met de eerste laag, kan dit met de citroenschijfjes bedekt worden.
  11. Daarna volgt de 2e laag en ga zo maar door.
    Doe in een aparte pan 3 glazen water, 2 kipboullionblokjes en de 3 eetlepels .
  12. Roer dit door totdat de boullionblokjes zijn opgelost en is gesmolten.
  13. Giet dit over de lagen sarma heen totdat het is bedekt.

    Zet dit op hoog vuur totdat het kookt.
  14. Als het begint met koken, mag het op de laagste stand totdat alle water op is.
  15. Ongeveer 15 minuten voordat het van het vuur kan, giet er een scheut overheen.
    Dit geeft een lekkerdere smaak.
25
25
25

Variaties op Sarma

We hebben nog een aantal interssante variaties op dit recept voor je gevonden!

Variaties van Sarma
VariatieAantalGang
Sarmale1Kerst

Voedselallergie informatie

Wij helpen graag thuiskoks en koks de bereiding van voedsel voor mensen met een voedselallergie of een bewuste levensstijl gemakkelijker te maken door duidelijke informatie omtrent de ingrediënten te verschaffen. Op basis van de ingredieënten die gebruikt worden om dit recept te kunnen bereiden, kunnen minimaal de volgende allergenen in deze receptuur aanwezig zijn: Tip: Klik op de dikgedrukte dieëten/allergieën om aan te geven met welke voedingsrestricties je te maken hebt. We zullen je (nog) beter informeren en ons aanbod dynamisch afstemmen waardoor je je dieët gemakkelijk kunt aanhouden.

  • Geen overeenkomsten gevonden.
  • Geen overeenkomsten gevonden.
  • suiker past niet in een suiker-arm dieet.
  • Geen overeenkomsten gevonden.
  • Geen overeenkomsten gevonden.
  • Geen overeenkomsten gevonden.
  • Geen overeenkomsten gevonden.
  • Geen overeenkomsten gevonden.
  • Geen overeenkomsten gevonden.
  • Geen overeenkomsten gevonden.
  • Geen overeenkomsten gevonden.
  • Sporen van sulfiet kunnen voorkomen in suiker
  • Geen overeenkomsten gevonden.
  • Geen overeenkomsten gevonden.
  • zout past niet in een zoutarm dieet.
Gebruik van onze allergenen informatie is voor eigen risico, hieraan kunnen geen rechten worden ontleend.

Reacties op dit recept

Dit recept heeft nog geen waarderingen gekregen! Heb je dit recept gemaakt?
Help anderen & deel nu je ervaring met anderen!
Reactie achterlaten

Voedingswaardetabel

Tip: Bewuster met ingrediënten omgaan? Klik of druk op een voedingswaarde en wij geven aan welk ingrediënt de hoogste bijdrage heeft in desbetreffende voedingswaarde.

Per
portie
Dagelijks
Aanbevolen
Recept
Totaal
Calorieën
110 kcal
5%1100 kcal
Vetten
0 g.
0%0 g.
Waarvan verzadigd
0 g.
0%0 g.
Waarvan onverzadigd
0 g.
0%0 g.
Cholesterol
0 g.
0%0 g.
Zout
0 g.
0%0 g.
Koolhydraten
23 g.
9%230 g.
waarvan Vezels
0 g.
0%0 g.
waarvan Suikers
0 g.
0%0 g.
Proteinen
0 g.
0%0 g.
Vitamine A
0 µg.
0%0 µg.
Vitamine C
0 mg.
0%0 mg.
Calcium
0 mg.
0%0 mg.
Ijzer
0 mg.
0%0 mg.

Voedingswaardegrafiek

Voedingswaarde grafiek voor Sarma