Smoutebollen , appelbeignets

Ingrediënten

+ -
print

Boodschappen toevoegen Toevoegen aan menu

Bereidingswijze

  1. Om te beginnen eerst de zeven.
  2. Neem wat (of water) appart om de in op te lossen.
  3. Klop de en vermeng deze met de , doe dit alles in een emmer waar je een deksel kan opplaatsen liefst een grote (10 liter).
  4. Voeg stelselmatig de en ook het toe, doe dit al kloppend vervolgens ook de en vanillesuiker en als laatste los je de op en voeg deze er ook bij.
  5. Nog eens goed door kloppen en daarna afdekken en ± 2 uur laten rijzen.
  6. Verwarm het fritvet tot 190 graden C.
  7. en dan bakken maar.
  8. Gebruik voor het bakken een eetlepel om het deeg in het vet te laten rijzen. 2 lepels gaat makkelijker.
  9. Voor appelbeignets het zelfde recept maar haal dan gewoon schijven appel door het deeg en bak deze.
  10. TIP:
  11. is ook lekker mat ananas en ander vast fruit.
  12. Indien je uw appelschijven eerst nog bewerkt met bruine geeft dit nog een speciale tint.
  13. Probeer maar eens.
  14. Smakelijk!
25
25
25

Voedselallergie informatie

Wij helpen graag thuiskoks en koks de bereiding van voedsel voor mensen met een voedselallergie of een bewuste levensstijl gemakkelijker te maken door duidelijke informatie omtrent de ingrediënten te verschaffen. Op basis van de ingredieënten die gebruikt worden om dit recept te kunnen bereiden, kunnen minimaal de volgende allergenen in deze receptuur aanwezig zijn: Tip: Klik op de dikgedrukte dieëten/allergieën om aan te geven met welke voedingsrestricties je te maken hebt. We zullen je (nog) beter informeren en ons aanbod dynamisch afstemmen waardoor je je dieët gemakkelijk kunt aanhouden.

  • Geen overeenkomsten gevonden.
  • gist kan sporen bevatten van gluten en Allergie in bloem
  • suiker en vanille suiker past niet in een suiker-arm dieet.
  • Geen overeenkomsten gevonden.
  • eieren is niet geschikt voor een ei-intollerantie
  • melk is niet geschikt voor een koemelk-intollerantie
  • Geen overeenkomsten gevonden.
  • Geen overeenkomsten gevonden.
  • Geen overeenkomsten gevonden.
  • melk is niet geschikt voor een lactose-intollerantie
  • Geen overeenkomsten gevonden.
  • Sporen van sulfiet kunnen voorkomen in suiker en vanille suiker
  • Geen overeenkomsten gevonden.
  • Geen overeenkomsten gevonden.
  • zout past niet in een zoutarm dieet.
Gebruik van onze allergenen informatie is voor eigen risico, hieraan kunnen geen rechten worden ontleend.

Reacties op dit recept (2)

Smoutebollen , appelbeignets heeft een gemiddelde waardering gekregen van 10 / 10 in 2 recensies
RESET

Hoeveel smoutebollen kan ik met dit recept maken?
Tanya Kookt 12 september 2013
Wij hebben het getest en je moet het eens proberen met water en zowel met melk het is echt super eten. Proficiat voor wie het recept ondekt heeft
Eline Coolen 18 december 2011

Voedingswaardetabel

Tip: Bewuster met ingrediënten omgaan? Klik of druk op een voedingswaarde en wij geven aan welk ingrediënt de hoogste bijdrage heeft in desbetreffende voedingswaarde.

Per
portie
Dagelijks
Aanbevolen
Recept
Totaal
Calorieën
479 kcal
23%479 kcal
Vetten
14 g.
20%14 g.
Waarvan verzadigd
0 g.
0%0 g.
Waarvan onverzadigd
0 g.
0%0 g.
Cholesterol
0 g.
0%0 g.
Zout
0 g.
0%0 g.
Koolhydraten
21 g.
8%21 g.
waarvan Vezels
0 g.
0%0 g.
waarvan Suikers
25 g.
27%25 g.
Proteinen
0 g.
0%0 g.
Vitamine A
0 µg.
0%0 µg.
Vitamine C
0 mg.
0%0 mg.
Calcium
0 mg.
0%0 mg.
Ijzer
0 mg.
0%0 mg.

Voedingswaardegrafiek

Voedingswaarde grafiek voor Smoutebollen , appelbeignets