Wij gebruiken cookies o.a. om de website te analyseren en te verbeteren, voor social media en om er voor te zorgen dat je relevante advertenties ziet. Je geeft, door gebruik te blijven maken van deze website of door op akkoord te drukken, aan akkoord te zijn met het gebruik van cookies op deze site. Akkoord

Vietnamese gehaktballetjes met Spaanse-pepersaus


Ingrediënten


Bereidingswijze


Doe alle ingrediŽnten voor de Spaanse-pepersaus in een kom en roer goed om de suiker te laten oplossen. Dek de kom af en laat de dipsaus rustig op smaak komen. Doe voor de gehaktballetjes alle overige ingrediŽnten behalve de olie in een grote kom en meng ze goed door elkaar. Doop uw handen in water, neem ca. 1 ŗ 2 eetlepels gehaktmengsel en draai er een balletje van. Herhaal dit tot het gehaktmengsel op is. Leg de balletjes op enige afstand van elkaar op een bord en laat ze minstens 30 minuten in de koelkast koud worden. Vul een wok voor 1/3 met de olie (zonnebloem- of arachideolie) en verhit deze tot ze goed heet is (als je er een stukje noedel ingooit moet dit meteen opzwellen). Frituur hierin de gehaktballetjes met 6 tegelijk tot ze goudbruin zijn. Haal ze er met een schuimspaan uit en laat ze uitlekken op verfrommeld keukenpapier. Houd ze warm in de over tot alle balletjes klaar zijn. Serveer ze met de Spaanse-pepersaus als dipsaus. Gegarandeerd een succes op een feestje! NB Ze zijn wel erg heet. Melk en yoghurt helpen eventueel om het 'vuur' te blussen. Tip: Het is best bewerkelijk om deze overheerlijke balletjes te maken. Maak er in ťťn keer meer dan u nodig hebt en vries ze in porties in. Krijgt u (onverwachts) gasten? Haal ze dan uit de vriezer en verwarm ze in de oven.

Meer Recepten



Allergenen Informatie

Voor dit vietnamese gehaktballetjes met spaanse-pepersaus recept heeft MijnReceptenboek.nl uitgebreide allergenen informatie beschikbaar. Heeft u last van een allergie? Bekijk dan de allergeneninformatie.

Mijn Recensie

Heb je dit recept al gemaakt? Deel het dan nu met ons! Was het lekker? Heb je nog tips voor de bereiding van dit recept? Deel het met ons en wij maken dit recept samen nog beter.

Zelf een recensie plaatsen

Inloggen
Gebruikersnaam
Wachtwoord
Kookwekker(s)
    Meedoen!

    gratis tas

    bij invoer van 5

    eigen recepten!

    Gratis Inschrijven