Wij gebruiken cookies o.a. om de website te analyseren en te verbeteren, voor social media en om er voor te zorgen dat je relevante advertenties ziet. Je geeft, door gebruik te blijven maken van deze website of door op akkoord te drukken, aan akkoord te zijn met het gebruik van cookies op deze site. Akkoord
Zalmterrine recept
Zalmterrine recept

Zalmterrine


Ingrediënten


Bereidingswijze


Roer de kwark en de crème fraiche door elkaar. Was de kruiden en hak ze fijn op een beetje dille na. Verdeel de crème in twee delen. Roer door de ene helft de kruiden en de ander de mierikswortel. Breng beide op smaak met zout en peper. Bekleed een rechthoekige vorm (lengte ca 22 cm inhoud ca 1,25 liter) met folie. Bestrijk de sneetjes roggebrood aan één kant met de mierikswortelcrème. Verdeel de helft van de ander crème over de bodem van dde bakvorm. Leg er 3-4 plakjes zalm licht overlappend overheen. Leg hierop 2 sneetjes roggebrood met de crème naar beneden. Besmeer het laagje roggebrood vervolgens met de helft van de kruidencrème. Leg hierop 3-4 plakjes zalm. Vul de bakvorm nu afwisselend met het brood, de zalm (op 3-4 plakjes zalm na) en de rest van de crème het bovenste laagje moet zalm zijn. Bedek de vorm met de folie, Zet minstens 1 uur in de koelkast, verwijder de folie en beleg met de rest van de zalm en garneer met citroen.

Allergenen Informatie

Voor dit zalmterrine recept heeft MijnReceptenboek.nl uitgebreide allergenen informatie beschikbaar. Heeft u last van een allergie? Bekijk dan de allergeneninformatie.

Mijn Recensie

Heb je dit recept al gemaakt? Deel het dan nu met ons! Was het lekker? Heb je nog tips voor de bereiding van dit recept? Deel het met ons en wij maken dit recept samen nog beter.

Zelf een recensie plaatsen

Inloggen
Gebruikersnaam
Wachtwoord
Kookwekker(s)
    Meedoen!

    gratis tas

    bij invoer van 5

    eigen recepten!

    Gratis Inschrijven