Meng voor de knoflookboter alle ingrediënten goed door elkaar.
Breng de steaks op kamertemperatuur.
Meng de , olie(2 theelepels) en zout en peper(1 stuk).
Bestrijk de beide kanten van de steaks en laat ze 15 minuten intrekken bij kamertemperatuur.
Verwarm de barbecue en bestrijk het rooster met olie(2 theelepels).
Leg de steaks op het rooster en schroei het vlees aan beide kanten gedurende 1 minuut dicht.
Leg het vlees op een minder warm gedeelte van de barbecue, zodat het vlees bij lagere temperaturen gaar kan worden of pas de temperatuur van de barbecue aan.
Stel het barbecuerooster in op de hoogste stand wanneeer de verwarmingsbron van de barbecue niet kan worden aangepast.
Rooster de steaks tot ze gaar zijn, rood vlees 5-6 minuten, medium 7-10 minuten en welldone vlees 10-14 minuten.
Draai de steaks geregeld om tijdens het roosteren.
Serveer op een voorverwarmde schaal en leg hier en daar wat knoflookboter op het vlees.
Wij helpen graag thuiskoks en koks de bereiding van voedsel voor mensen met een voedselallergie of een bewuste levensstijl gemakkelijker te maken door duidelijke informatie omtrent de ingrediënten te verschaffen. Op basis van de ingredieënten die gebruikt worden om dit recept te kunnen bereiden, kunnen minimaal de volgende allergenen in deze receptuur aanwezig zijn:
Tip: Klik op de dikgedrukte dieëten/allergieën om aan te geven met welke voedingsrestricties je te maken hebt. We zullen je (nog) beter informeren en ons aanbod dynamisch afstemmen waardoor je je dieët gemakkelijk kunt aanhouden.
Pinda
Sporen van pinda kunnen voorkomen in olie
Gluten
Geen overeenkomsten gevonden.
Suiker
Geen overeenkomsten gevonden.
Sesam
Geen overeenkomsten gevonden.
Ei
Geen overeenkomsten gevonden.
Koemelk
boter kan sporen bevatten van koemelk en Allergie in boter
Mosterd
Geen overeenkomsten gevonden.
Noten
Geen overeenkomsten gevonden.
Selderij
Geen overeenkomsten gevonden.
Lactose
boter is niet geschikt voor een lactose-intollerantie
Schaaldieren
Geen overeenkomsten gevonden.
Sulfiet
Geen overeenkomsten gevonden.
Soja
Sporen van soja kunnen voorkomen in olie
Vis
Geen overeenkomsten gevonden.
Zoutarm
zout en peper past niet in een zoutarm dieet.
Gebruik van onze allergenen informatie is voor eigen risico, hieraan kunnen geen rechten worden ontleend.
Reacties op dit recept
Dit recept heeft nog geen waarderingen gekregen! Heb je dit recept gemaakt? Help anderen & deel nu je ervaring met anderen! Reactie achterlaten
Voedingswaardetabel
Tip: Bewuster met ingrediënten omgaan? Klik of druk op een voedingswaarde en wij geven aan welk ingrediënt de hoogste bijdrage heeft in desbetreffende voedingswaarde.