Wij gebruiken cookies o.a. om de website te analyseren en te verbeteren, voor social media en om er voor te zorgen dat je relevante advertenties ziet. Je geeft, door gebruik te blijven maken van deze website of door op akkoord te drukken, aan akkoord te zijn met het gebruik van cookies op deze site. Akkoord
Noorse aardappelsalade recept
Noorse aardappelsalade recept

Noorse aardappelsalade


Ingrediënten


Bereidingswijze


Dag ervoor: Was en kook de aardappelen in ruim water met zout gaar. Giet ze af en schil ze wanneer ze nog warm zijn. Laat ze koud worden en snijd ze in dobbelsteen formaat. Dag van gebruik: Smelt de suiker in een pan met dikke bodem op gematigd vuur en laat hem licht karamaliseren. Pel in tussen de uien en knoflook. Snijd de uien reepjes, snijd de knoflook heel fijn. Voeg dit aan de suiker toe, roer het mengsel om en blus het met balsamico azijn en bouillon. Laat het iets in dikken en neem de pan van het vuur. Voeg eerst de mosterd, dan de olijfolie in een dunne straal onder het voortdurend roeren met de garde toe, breng het mengsel op smaak met zout en peper. Giet de warme marinade over de aardappelblokjes, laat hem intrekken en snijd voor het serveren de dille en peterselie fijn en meng het er doorheen.

Meer ReceptenAllergenen Informatie

Voor dit noorse aardappelsalade recept heeft MijnReceptenboek.nl uitgebreide allergenen informatie beschikbaar. Heeft u last van een allergie? Bekijk dan de allergeneninformatie.

Mijn Recensie

Heb je dit recept al gemaakt? Deel het dan nu met ons! Was het lekker? Heb je nog tips voor de bereiding van dit recept? Deel het met ons en wij maken dit recept samen nog beter.

Zelf een recensie plaatsen

Inloggen
Gebruikersnaam
Wachtwoord
Kookwekker(s)
    Meedoen!

    gratis tas

    bij invoer van 5

    eigen recepten!

    Gratis Inschrijven