Wij gebruiken cookies o.a. om de website te analyseren en te verbeteren, voor social media en om er voor te zorgen dat je relevante advertenties ziet. Je geeft, door gebruik te blijven maken van deze website of door op akkoord te drukken, aan akkoord te zijn met het gebruik van cookies op deze site. Akkoord
Pommes Pont Neuf recept
Pommes Pont Neuf recept

Pommes Pont Neuf


Ingrediënten


Bereidingswijze


Schil de aardappelen, was ze en snijd de ronde kanten eraf zodat je een min of meer staafvormige aardappel overhoudt.
Snijd ze verder in staafjes met een doorsnede van minimaal 1,5 x 1,5 cm tot maximaal
2 x 2 cm. De lengte moet 7 8 cm zijn. Maak ze wel allemaal even dik en even lang.
De naam van deze forse friet is ontleend aan de bekende Parijse brug Le Pont Neuf die ook op stevige pijlers staat.

Zet de frites 10 min. volledig onder water en spoel ze daarna nogmaals goed af. Dit doe je om zetmeel van de frites af te wassen, waardoor ze knapperiger gefrituurd kunnen worden.
Laat ze even uitlekken in een vergiet en droog ze daarna goed af in een schone theedoek.
Bak de frites in niet te grote porties voor. Ossewit geniet hierbij nog steeds de voorkeur.
Bij het voorbakken wordt een iets hogere temperatuur aangehouden dan voor normale frites, namelijk 160C. Baktijd 5 7 minuten. Wel erbij blijven want niet elke aardappel heeft dezelfde baktijd en niet elke friteuse geeft de juiste temperatuur aan. De frites moeten vanbinnen gaar zijn maar nog niet bruin.
Haal ze uit het vet en laat ze goed uitdruipen. Bewaar ze tot het afbakken in een kom of vergiet.
Bak zo achter elkaar de frites in portietjes voor. Je kunt ze vervolgens meteen afbakken of in de koeling bewaren om ze later af te bakken.
Bak de frites voor een mooi krokant korstje af in arachideolie bij 180 C.
Heb je maar 1 fritesketel waar ossewit in zit, maak het vet dan niet warmer dan 170 175 C.

Serveersuggesties

Serveer deze frieten door er vierkante torentjes van te bouwen, zoals je vroeger met de houten blokken uit je blokkendoos deed. Geef daar Hollandse sla met vinaigrette bij. Breng de sla op smaak met wat peper uit de molen, snufje zout, fijngesneden sjalotje, fijngesneden bieslook en de vinaigrette.

Meer Recepten



Allergenen Informatie

Voor dit pommes pont neuf recept heeft MijnReceptenboek.nl uitgebreide allergenen informatie beschikbaar. Heeft u last van een allergie? Bekijk dan de allergeneninformatie.

Mijn Recensie

Heb je dit recept al gemaakt? Deel het dan nu met ons! Was het lekker? Heb je nog tips voor de bereiding van dit recept? Deel het met ons en wij maken dit recept samen nog beter.

Zelf een recensie plaatsen

Inloggen
Gebruikersnaam
Wachtwoord
Kookwekker(s)
    Meedoen!

    gratis tas

    bij invoer van 5

    eigen recepten!

    Gratis Inschrijven