Pommes Pont Neuf

Ingrediënten

+ -
print

Boodschappen toevoegen Toevoegen aan menu

Bereidingswijze

  1. Schil de aardappelen, was ze en snijd de ronde kanten eraf zodat je een min of meer staafvormige aardappel overhoudt.
    Snijd ze verder in staafjes met een doorsnede van minimaal 1,5 x 1,5 cm tot maximaal
    2 x 2 cm.
  2. De lengte moet 7 à 8 cm zijn.
  3. Maak ze wel allemaal even dik en even lang.
    De naam van deze forse friet is ontleend aan de bekende Parijse brug “Le Pont Neuf” die ook op stevige pijlers staat.

    Zet de frites 10 min.
  4. volledig onder water en spoel ze daarna nogmaals goed af.
  5. Dit doe je om zetmeel van de frites af te wassen, waardoor ze knapperiger gefrituurd kunnen worden.
    Laat ze even uitlekken in een vergiet en droog ze daarna goed af in een schone theedoek.
    Bak de frites in niet te grote porties voor.
  6. Ossewit geniet hierbij nog steeds de voorkeur.
    Bij het voorbakken wordt een iets hogere temperatuur aangehouden dan voor normale frites, namelijk 160°C.
  7. Baktijd 5 à 7 minuten.
  8. Wel erbij blijven want niet elke aardappel heeft dezelfde baktijd en niet elke friteuse geeft de juiste temperatuur aan.
  9. De frites moeten vanbinnen gaar zijn maar nog niet bruin.
    Haal ze uit het vet en laat ze goed uitdruipen.
  10. Bewaar ze tot het afbakken in een kom of vergiet.
    Bak zo achter elkaar de frites in portietjes voor.
  11. Je kunt ze vervolgens meteen afbakken of in de koeling bewaren om ze later af te bakken.
    Bak de frites voor een mooi krokant korstje af in arachideolie bij 180º C.
    Heb je maar 1 fritesketel waar ossewit in zit, maak het vet dan niet warmer dan 170º à 175º C.
25
25
25

Voedselallergie informatie

Wij helpen graag thuiskoks en koks de bereiding van voedsel voor mensen met een voedselallergie of een bewuste levensstijl gemakkelijker te maken door duidelijke informatie omtrent de ingrediënten te verschaffen. Op basis van de ingredieënten die gebruikt worden om dit recept te kunnen bereiden, kunnen minimaal de volgende allergenen in deze receptuur aanwezig zijn: Tip: Klik op de dikgedrukte dieëten/allergieën om aan te geven met welke voedingsrestricties je te maken hebt. We zullen je (nog) beter informeren en ons aanbod dynamisch afstemmen waardoor je je dieët gemakkelijk kunt aanhouden.

  • Geen overeenkomsten gevonden.
  • Geen overeenkomsten gevonden.
  • Geen overeenkomsten gevonden.
  • Geen overeenkomsten gevonden.
  • Geen overeenkomsten gevonden.
  • Geen overeenkomsten gevonden.
  • Geen overeenkomsten gevonden.
  • Geen overeenkomsten gevonden.
  • Geen overeenkomsten gevonden.
  • Geen overeenkomsten gevonden.
  • Geen overeenkomsten gevonden.
  • Geen overeenkomsten gevonden.
  • Sporen van soja kunnen voorkomen in frituurvet
  • Geen overeenkomsten gevonden.
  • Geen overeenkomsten gevonden.
Gebruik van onze allergenen informatie is voor eigen risico, hieraan kunnen geen rechten worden ontleend.

Reacties op dit recept

Dit recept heeft nog geen waarderingen gekregen! Heb je dit recept gemaakt?
Help anderen & deel nu je ervaring met anderen!
Reactie achterlaten

Voedingswaardetabel

Tip: Bewuster met ingrediënten omgaan? Klik of druk op een voedingswaarde en wij geven aan welk ingrediënt de hoogste bijdrage heeft in desbetreffende voedingswaarde.

Per
portie
Dagelijks
Aanbevolen
Recept
Totaal
Calorieën
224 kcal
11%896 kcal
Vetten
24 g.
35%96 g.
Waarvan verzadigd
0 g.
0%0 g.
Waarvan onverzadigd
0 g.
0%0 g.
Cholesterol
0 g.
0%0 g.
Zout
0 g.
0%0 g.
Koolhydraten
0 g.
0%0 g.
waarvan Vezels
0 g.
0%0 g.
waarvan Suikers
0 g.
0%0 g.
Proteinen
0 g.
0%0 g.
Vitamine A
0 µg.
0%0 µg.
Vitamine C
0 mg.
0%0 mg.
Calcium
0 mg.
0%0 mg.
Ijzer
0 mg.
0%0 mg.

Voedingswaardegrafiek

Voedingswaarde grafiek voor Pommes Pont Neuf