Wij gebruiken cookies o.a. om de website te analyseren en te verbeteren, voor social media en om er voor te zorgen dat je relevante advertenties ziet. Je geeft, door gebruik te blijven maken van deze website of door op akkoord te drukken, aan akkoord te zijn met het gebruik van cookies op deze site. Akkoord
Romige aardappelpuree la Branco recept
Romige aardappelpuree la Branco recept

Romige aardappelpuree la Branco


Ingrediënten


Bereidingswijze


Voorbereiding aardappelpuree:

Kook de aardappelen zo'n 20 min gaar
Giet deze af en doe ze terug in de pan en zet het terug op het vuur om de restante vocht in de aardappelen te verdampen.

Pak de mixer en begin met stand 1 de aardappelen klein te mixen tot het kleine korreltjes geworden is (zo fijn mogelijk mixen met begin stand 1 tot naar stand 3 langzaam opvoeren.

Voeg nu nootmuskaat, zout en peper toe (nootmuskaat mag de gehele aardappelen bestrooien).

Mix dan weer alles door elkaar (droog op droog nat op nat accessoires heeft met het luchtigheid en binden te maken achteraf).

Doe nu een eetlepel blue band boter bij en mix op nieuw 30 seconden.

Zet 1 beker melk in de magnetron op anderhalve minuut op 700 watt.
(TIP: koude melk koelt de puree namelijk sneller af).

Voeg nu langzaam de melk toe.
(TIP: De puree is dik genoeg wanneer de puree de pan bodem langzaam doet bedekken, dus ineen valt tijdens mixen. Dan wordt die niet te dik en niet te dun. is die met 1 beker warme melk nog te stevig doe je 2 bekers melk in tot de puree in stand 3 de bodem van de pan langzaam doet bedekken.

Eventueel proeven en op smaak brengen met nootmuskaat, zout , boter en peper.

Pak 1 ei en splits het van eigeel en eiwit. je hebt alleen het EIGEEL nodig. (Eiwit NIET erbij doen!)

Doe het eigeel in de puree en mix dan gedurende 2 minuten flink door. Je ziet dat de puree heel wit gaat worden, en zeer luchtig net als slagroom. Zo niet, doe dan een 2e eigeel erbij. (Belangrijkste is dat je dan 2 minuten flink doet mixen om de lucht eronder te slaan, Hiermee ontklont je de puree en lijkt net alsof het puree uit een poeder zakje komt: luchtig , romig , klontvrij ! Bovendien doet het eigeel de puree smaak versterken).

TIP: Wees niet bang voor salmonella omdat er rauwe eigeel door de puree wordt gedaan, de puree is namelijk met warme melk 72 graden warm, salmonella gaat dood bij 50 graden.

Puree is klaar!

Ik verheug me op jullie reacties. Smakelijk eten!
(Dit recept heb ik van de moeder van mijn moeder gerfd. Een recept uit 1932 accessoires, zo oud dat niemand het weet en ik deel dit graag omdat ik de laatste ben die van de familie is overgebleven. en dit graag verder wil delen. Wie weet wordt het een favoriete puree in de toekomst !

Meer ReceptenAllergenen Informatie

Voor dit romige aardappelpuree la branco recept heeft MijnReceptenboek.nl uitgebreide allergenen informatie beschikbaar. Heeft u last van een allergie? Bekijk dan de allergeneninformatie.

Recensies


Het recept Romige aardappelpuree la Branco heeft een gemiddelde waardering gekregen van 10 / 10 in 3 recensies

 • Heb deze eens gemaakt, heb er nog nooit van gehoord dat iemand een rauw eigeel door de puree doet. Ik moet zeggen dat de smaak gewoonweg goddelijk was. Door de ei is de puree niet alleen voller van sm... Lees reactie
  Serena gaf dit recept op 26 maart 2017 5 uit 5 sterren
 • Jammie heb weer zin aan deze aardappelpuree
  Mrsmama26 gaf dit recept op 7 juni 2014 5 uit 5 sterren
 • Dit recept komt me bekend voor en ik maak het ook op deze manier. Het recept heb ik van mijn oma en moeder. Nog een leuke tip : maak gehakt aan zoals je gewend bent,maar gebruik geen paneermeel maa... Lees reactie
  Barbara Metz gaf dit recept op 4 juni 2014 5 uit 5 sterren
Zelf een recensie plaatsen

Inloggen
Gebruikersnaam
Wachtwoord
Kookwekker(s)
  Meedoen!

  gratis tas

  bij invoer van 5

  eigen recepten!

  Gratis Inschrijven