Wij gebruiken cookies o.a. om de website te analyseren en te verbeteren, voor social media en om er voor te zorgen dat je relevante advertenties ziet. Je geeft, door gebruik te blijven maken van deze website of door op akkoord te drukken, aan akkoord te zijn met het gebruik van cookies op deze site. Akkoord
Rösti met bakbacon recept
Rösti met bakbacon recept

Rösti met bakbacon


Ingrediënten


Bereidingswijze


Schil de aardappelen en rasp ze in een grote kom. Druk zoveel mogelijk vocht uit de aardappelrasp.
Snijd de plakken bakbacon in repen en bak ze zachtjes in een koekenpan.
Snijd intussen de bosuitjes in ringen en bak 3/4 deel samen met de baconreepjes. Houd de rest van de reepjes bosui achter.
Bak samen zacht en meng dan met de geraspte aardappel. Breng op smaak met zout en peper.
Laat in een grote koekenpan boter en olie smelten. Voeg het aardappelmengsel toe en druk aan. Laat de onderkant zachtjes garen en kleuren. Dek de eerste 10 minuten af met aluminiumfolie en bak dan ca. 5 minuten tot de onderkant goudkleurig is (let op dat de onderkant niet te donker wordt).
Laat de rósti voorzichtig op een bord glijden. Voeg eventueel nog wat extra boter of olie aan de koekenpan toe en keer de rösti. Bak de andere kant in ca. 10 minuten gaar. Bestrooi met de rest van de bosui.

Meer Recepten



Allergenen Informatie

Voor dit rösti met bakbacon recept heeft MijnReceptenboek.nl uitgebreide allergenen informatie beschikbaar. Heeft u last van een allergie? Bekijk dan de allergeneninformatie.

Mijn Recensie

Heb je dit recept al gemaakt? Deel het dan nu met ons! Was het lekker? Heb je nog tips voor de bereiding van dit recept? Deel het met ons en wij maken dit recept samen nog beter.

Zelf een recensie plaatsen

Inloggen
Gebruikersnaam
Wachtwoord
Kookwekker(s)
    Meedoen!

    gratis tas

    bij invoer van 5

    eigen recepten!

    Gratis Inschrijven