Taartje van ongehutste pot met lavendelmayonaise

Ingrediënten

+ -
print

Voor de rondjes puree:

Voor de lavendelmayonaise:

Voor de salade:

Boodschappen toevoegen Toevoegen aan menu Mis je nog iets?

Keukenspullen

  • Keukenmachine
  • Staafmixer
  • Zeef

Bereidingswijze

  1. Snijd voor de ongehutste pot de wortels en in plakjes van 3 milimeter dik en steek ze met een stekertje uit tot mooie rondjes.
  2. Kook ze kort in gezouten water met 1 blaadje laurier.
  3. Doe de -en aardappelrestanten elk in een klein pannetje, laat ze goed gaar koken en mix ze met behulp van een staafmixer fijn tot 2 gladde purees.
  4. Kook de jonge met in gezouten water af.
  5. Neem 8 , pureer ze met de staafmixer tot een gladde puree en voeg wat boter toe.
  6. Draai voor de mayonaise de lavendelblaadjes met de in de keukenmachine op tot een groene olie en zeef die.
  7. Mix de met de azijn en de en voeg al mixend de lavendelolie druppelsgewijs toe tot een mooie, dikke mayonaise ontstaat.
  8. Breng die op smaak met , en een klein beetje créme fraïche.
  9. Kook voor de salade de en wortelblokjes af en spoel ze direct daarna af met koud water.
  10. Meng er een beetje gesnipperde sjalot door en breng het geheel op smaak met lavendelmayonaise.
  11. Bouw de salade op het bord op met behulp van een kommetje, plaats er de pureerondjes en omheen en trek er met een lepel de puree strak langs.
25
25
25

Voedselallergie informatie

Wij helpen graag thuiskoks en koks de bereiding van voedsel voor mensen met een voedselallergie of een bewuste levensstijl gemakkelijker te maken door duidelijke informatie omtrent de ingrediënten te verschaffen. Op basis van de ingredieënten die gebruikt worden om dit recept te kunnen bereiden, kunnen minimaal de volgende allergenen in deze receptuur aanwezig zijn: Tip: Klik op de dikgedrukte dieëten/allergieën om aan te geven met welke voedingsrestricties je te maken hebt. We zullen je (nog) beter informeren en ons aanbod dynamisch afstemmen waardoor je je dieët gemakkelijk kunt aanhouden.

  • Geen overeenkomsten gevonden.
  • Geen overeenkomsten gevonden.
  • Geen overeenkomsten gevonden.
  • Geen overeenkomsten gevonden.
  • eierdooiers is niet geschikt voor een ei-intollerantie
  • Geen overeenkomsten gevonden.
  • mosterd is niet geschikt voor een mosterd-intollerantie
  • Geen overeenkomsten gevonden.
  • Geen overeenkomsten gevonden.
  • Geen overeenkomsten gevonden.
  • Geen overeenkomsten gevonden.
  • Sporen van sulfiet kunnen voorkomen in mosterd
  • Geen overeenkomsten gevonden.
  • Geen overeenkomsten gevonden.
  • zout past niet in een zoutarm dieet.
Gebruik van onze allergenen informatie is voor eigen risico, hieraan kunnen geen rechten worden ontleend.

Reacties op dit recept

Dit recept heeft nog geen waarderingen gekregen! Heb je dit recept gemaakt?
Help anderen & deel nu je ervaring met anderen!
Reactie achterlaten

Voedingswaardetabel

Tip: Bewuster met ingrediënten omgaan? Klik of druk op een voedingswaarde en wij geven aan welk ingrediënt de hoogste bijdrage heeft in desbetreffende voedingswaarde.

Per
portie
Dagelijks
Aanbevolen
Recept
Totaal
Calorieën
227 kcal
11%908 kcal
Vetten
0 g.
0%0 g.
Waarvan verzadigd
0 g.
0%0 g.
Waarvan onverzadigd
0 g.
0%0 g.
Cholesterol
0 g.
0%0 g.
Zout
0 g.
0%0 g.
Koolhydraten
31 g.
12%124 g.
waarvan Vezels
0 g.
0%0 g.
waarvan Suikers
0 g.
0%0 g.
Proteinen
0 g.
0%0 g.
Vitamine A
0 µg.
0%0 µg.
Vitamine C
0 mg.
0%0 mg.
Calcium
0 mg.
0%0 mg.
Ijzer
0 mg.
0%0 mg.

Voedingswaardegrafiek

Voedingswaarde grafiek voor Taartje van ongehutste pot met lavendelmayonaise