Schotel van kip, kikkererwten en aardappels

Ingrediënten

+ -
print

Boodschappen toevoegen Toevoegen aan menu Mis je nog iets?

Keukenspullen

  • Koekenpan
  • Pan

Bereidingswijze

  1. Verhit in een grote koekenpan de olie op een matig heet vuur.
  2. Voeg de toevoegen en braad het snel aan.
  3. Haal de uit de pan, zet het vuur matig laag en bak de knoflook, en 2-3 minuten.
  4. Kruid het met , , zwarte , en .
  5. Let op:
  6. Laat de knoflook niet bruin worden.
  7. Voeg daarna en de aangebraden toe.
  8. Sluit de pan af met een deksel en laat het, onder af en toe roeren, 10-15 minuten sudderen.
  9. Verwijder daarna het deksel en roer de en kikkerwten erdoor.
  10. Wacht tot de goed is opgenomen.
  11. Doe daarna de deksel weer op de pan en sudder 20 minuten tot de gaar is en de aardappels zacht.
  12. Haal tenslotte van het vuur, breng op smaak en serveer.
25
25
25

Voedselallergie informatie

Wij helpen graag thuiskoks en koks de bereiding van voedsel voor mensen met een voedselallergie of een bewuste levensstijl gemakkelijker te maken door duidelijke informatie omtrent de ingrediënten te verschaffen. Op basis van de ingredieënten die gebruikt worden om dit recept te kunnen bereiden, kunnen minimaal de volgende allergenen in deze receptuur aanwezig zijn: Tip: Klik op de dikgedrukte dieëten/allergieën om aan te geven met welke voedingsrestricties je te maken hebt. We zullen je (nog) beter informeren en ons aanbod dynamisch afstemmen waardoor je je dieët gemakkelijk kunt aanhouden.

  • pindakaas is niet geschikt voor een pinda-intollerantie
  • Sporen van gluten kunnen voorkomen in pindakaas
  • Geen overeenkomsten gevonden.
  • Geen overeenkomsten gevonden.
  • Geen overeenkomsten gevonden.
  • Geen overeenkomsten gevonden.
  • Geen overeenkomsten gevonden.
  • Geen overeenkomsten gevonden.
  • Geen overeenkomsten gevonden.
  • Geen overeenkomsten gevonden.
  • Geen overeenkomsten gevonden.
  • Geen overeenkomsten gevonden.
  • Sporen van soja kunnen voorkomen in pindakaas
  • Geen overeenkomsten gevonden.
  • zout past niet in een zoutarm dieet.
Gebruik van onze allergenen informatie is voor eigen risico, hieraan kunnen geen rechten worden ontleend.

Reacties op dit recept (1)

Schotel van kip, kikkererwten en aardappels heeft een gemiddelde waardering gekregen van 8 / 10 in 1 recensie
RESET

Hallo, Ik heb dit al een paar maal gemaakt, makkelijk recept! Favoriet bij mijn familie. Groetjes, G.M. Briaire
11 augustus 2011

Voedingswaardetabel

Tip: Bewuster met ingrediënten omgaan? Klik of druk op een voedingswaarde en wij geven aan welk ingrediënt de hoogste bijdrage heeft in desbetreffende voedingswaarde.

Per
portie
Dagelijks
Aanbevolen
Recept
Totaal
Calorieën
178 kcal
8%712 kcal
Vetten
14 g.
20%56 g.
Waarvan verzadigd
0 g.
0%0 g.
Waarvan onverzadigd
0 g.
0%0 g.
Cholesterol
0 g.
0%0 g.
Zout
0 g.
0%0 g.
Koolhydraten
4 g.
1%16 g.
waarvan Vezels
0 g.
0%0 g.
waarvan Suikers
0 g.
0%0 g.
Proteinen
0 g.
0%0 g.
Vitamine A
0 µg.
0%0 µg.
Vitamine C
0 mg.
0%0 mg.
Calcium
0 mg.
0%0 mg.
Ijzer
0 mg.
0%0 mg.

Voedingswaardegrafiek

Voedingswaarde grafiek voor Schotel van kip, kikkererwten en aardappels