Wij gebruiken cookies o.a. om de website te analyseren en te verbeteren, voor social media en om er voor te zorgen dat je relevante advertenties ziet. Je geeft, door gebruik te blijven maken van deze website of door op akkoord te drukken, aan akkoord te zijn met het gebruik van cookies op deze site. Akkoord
Gegrilde Lamsbout in papier recept
Gegrilde Lamsbout in papier recept

Gegrilde Lamsbout in papier


Ingrediënten


Bereidingswijze


Spoel het lamsvlees af en dep het droog. Maak met een punt van een klein mes aan beiden kanten van de lamsbout ca. 8 inkepingen. Doe het lamsvlees in een roestvrij stalen schaal. Smeer het in met zout en peper en overgiet het met citroensap. Zorg ervoor dat het sap in de inkepingen komt. Laat 30 minuten staan. Duw 1/2 theelepel gehakte knoflook in elke inkeping en vervolgens een blokje kaas. Smeer het vlees in met tapenade of pesto. Wikkel het vlees in 2 vellen vetvrij papier en maak er met het bruine bakpapier een pakketje van. Bind 't dicht met touw. Bereid de BBQ met deksel voor tot middelhoge temperatuur. Leg het vleespakketje op het rooster en verwarm het vlees 2 uur. Draai het vlees na 1 uur om. Verwijder het pakket vervolgens van de BBQ en zet het 20 minuten opzij alvorens het papier te verwijderen en het vlees te snijden. Vang bij het openen van het pakket het vleesvocht op in een kom. Verwarm dit en serveer bij het gesneden vlees. Serveer met milde mosterd, een groene salade en knoflookbrood.

Serveersuggesties

Restjes van het vlees zijn heel geschikt in een verse salade voor de volgende dag met een picknick.

Meer ReceptenAllergenen Informatie

Voor dit gegrilde lamsbout in papier recept heeft MijnReceptenboek.nl uitgebreide allergenen informatie beschikbaar. Heeft u last van een allergie? Bekijk dan de allergeneninformatie.

Mijn Recensie

Heb je dit recept al gemaakt? Deel het dan nu met ons! Was het lekker? Heb je nog tips voor de bereiding van dit recept? Deel het met ons en wij maken dit recept samen nog beter.

Zelf een recensie plaatsen

Inloggen
Gebruikersnaam
Wachtwoord
Kookwekker(s)
    Meedoen!

    gratis tas

    bij invoer van 5

    eigen recepten!

    Gratis Inschrijven