Shaslick

Ingrediënten

+ -
print

Benodigd:

Boodschappen toevoegen Toevoegen aan menu

Keukenspullen

  • Spiezen
  • Grote schaal

Bereidingswijze

  1. Een echt lekkere shaslick maak je in 2 stappen, het liefst marineer je het vlees tenminste 12 uur van te voren, langer kan natuurlijk ook als je niet 's nachts of 's ochtends vroeg wil beginnen met voorbereidingen van je bbq.

    Voorbereiding:
    Pel 1 ui en snijd deze fijn, hak de Spaanse peper in kleine stukjes en snijd de tomaten uit blik in kleine blokjes.
  2. Stop dit in een grote schaal met de , olie en en knijp hierbij de uit.

    Snijd de in de gewenste maat die je aan je spies wil hebben en roer deze door de marinade.
  3. Dek het geheel af en laat dit tenminste 12 uur rusten in de koelkast.

    Tijdens laatste voorbereidingen bbq:
    Snijd de ui en paprika in stukken en rijg om en om aan de spiezen:
    vlees-groente-vlees-groente-etc.

    Leg de spiezen op een, bij voorkeur, niet te heet deel van de bbq en grill deze hier in ± 10 minuten gaar.
25
25
25

Ook lekker om te maken

Variaties op Shaslick

We hebben nog een aantal interssante variaties op dit recept voor je gevonden!

Variaties van Shaslick
VariatieAantalGang
Hertenvlees shaslick1Bijgerechten
Russische lams-shaslick1Vlees
Shaslick1BBQ

Voedselallergie informatie

Wij helpen graag thuiskoks en koks de bereiding van voedsel voor mensen met een voedselallergie of een bewuste levensstijl gemakkelijker te maken door duidelijke informatie omtrent de ingrediënten te verschaffen. Op basis van de ingredieënten die gebruikt worden om dit recept te kunnen bereiden, kunnen minimaal de volgende allergenen in deze receptuur aanwezig zijn: Tip: Klik op de dikgedrukte dieëten/allergieën om aan te geven met welke voedingsrestricties je te maken hebt. We zullen je (nog) beter informeren en ons aanbod dynamisch afstemmen waardoor je je dieët gemakkelijk kunt aanhouden.

  • Geen overeenkomsten gevonden.
  • ketjap is niet geschikt voor een gluten-intollerantie
  • ketjap past niet in een suiker-arm dieet.
  • Geen overeenkomsten gevonden.
  • Geen overeenkomsten gevonden.
  • Geen overeenkomsten gevonden.
  • Geen overeenkomsten gevonden.
  • Geen overeenkomsten gevonden.
  • Geen overeenkomsten gevonden.
  • Geen overeenkomsten gevonden.
  • Geen overeenkomsten gevonden.
  • Geen overeenkomsten gevonden.
  • ketjap is niet geschikt voor een soja-intollerantie
  • Geen overeenkomsten gevonden.
  • Geen overeenkomsten gevonden.
Gebruik van onze allergenen informatie is voor eigen risico, hieraan kunnen geen rechten worden ontleend.

Reacties op dit recept (1)

Shaslick heeft een gemiddelde waardering gekregen van 8 / 10 in 1 recensie
RESET

Lekker en smullen maar.
Ron 16 december 2013

Voedingswaardetabel

Tip: Bewuster met ingrediënten omgaan? Klik of druk op een voedingswaarde en wij geven aan welk ingrediënt de hoogste bijdrage heeft in desbetreffende voedingswaarde.

Per
portie
Dagelijks
Aanbevolen
Recept
Totaal
Calorieën
91 kcal
4%364 kcal
Vetten
1 g.
1%4 g.
Waarvan verzadigd
0 g.
0%0 g.
Waarvan onverzadigd
0 g.
0%0 g.
Cholesterol
0 g.
0%0 g.
Zout
0 g.
0%0 g.
Koolhydraten
14 g.
5%56 g.
waarvan Vezels
0 g.
0%0 g.
waarvan Suikers
0 g.
0%0 g.
Proteinen
0 g.
0%0 g.
Vitamine A
0 µg.
0%0 µg.
Vitamine C
0 mg.
0%0 mg.
Calcium
0 mg.
0%0 mg.
Ijzer
0 mg.
0%0 mg.

Voedingswaardegrafiek

Voedingswaarde grafiek voor Shaslick