Wij gebruiken cookies o.a. om de website te analyseren en te verbeteren, voor social media en om er voor te zorgen dat je relevante advertenties ziet. Je geeft, door gebruik te blijven maken van deze website of door op akkoord te drukken, aan akkoord te zijn met het gebruik van cookies op deze site. Akkoord
Eendenborstfilet met granatappelsaus recept
Eendenborstfilet met granatappelsaus recept

Eendenborstfilet met granatappelsaus


Ingrediënten


3

Bereidingswijze


Maak eerst de saus; schenk de bouillon in een steelpan en voeg azijn, honing en de melasse en de kruidnagel toe en kook al roerend op een laag vuur in tot de helft. Snijd het vet van de eendenborstfilets met een scherp mes in zodat een ruitpatroon ontstaat. Bak de eendenborstfilets op de vetkant tot het vet er uitloopt en het vel knapperig en bruin wordt (ongeveer 5 minuten) keer de filets en bak de andere kant. Schenk dan het vet uit de pan en de granaatappelsaus in de pan. Laat hierin de eendenborstfilets met de vleeskant naar beneden verder gaar worden. Snijd de eendenborstfilets voor het serveren in dikke plakken, lepel er de saus er over en bestrooi met de granaatappelpitjes.

Serveersuggesties

Granaatappelmelasse is ingekookt granaatappelsap. Het is een bruinrode, enigszins zuurzoete siroop die heerlijk is in sauzen of dressings. De melasse is te koop bij Turkse of Marokkaanse supermarkten. Mijn favoriet is van Souq: het merk van Nadia Zerouali en Merijn Tol.

Meer Recepten



Allergenen Informatie

Voor dit eendenborstfilet met granatappelsaus recept heeft MijnReceptenboek.nl uitgebreide allergenen informatie beschikbaar. Heeft u last van een allergie? Bekijk dan de allergeneninformatie.

Mijn Recensie

Heb je dit recept al gemaakt? Deel het dan nu met ons! Was het lekker? Heb je nog tips voor de bereiding van dit recept? Deel het met ons en wij maken dit recept samen nog beter.

Zelf een recensie plaatsen

Inloggen
Gebruikersnaam
Wachtwoord
Kookwekker(s)
    Meedoen!

    gratis tas

    bij invoer van 5

    eigen recepten!

    Gratis Inschrijven