Wij gebruiken cookies o.a. om de website te analyseren en te verbeteren, voor social media en om er voor te zorgen dat je relevante advertenties ziet. Je geeft, door gebruik te blijven maken van deze website of door op akkoord te drukken, aan akkoord te zijn met het gebruik van cookies op deze site. Akkoord
Fu yong hai kepiting  (omelet met krab en groente in zoete saus) recept
Fu yong hai kepiting  (omelet met krab en groente in zoete saus) recept

Fu yong hai kepiting (omelet met krab en groente in zoete saus)


Ingrediënten


6

Bereidingswijze


Maak de peultjes schoon en snij deze in fijne strookjes.
Maak de wortels schoon en snij deze in dunne plakjes.
Maak de bamboescheuten schoon en snij deze in reepjes.
Maak de lomboks schoon en snij deze in hele dunne ringetjes.
Maak de knoflook schoon en rasp deze fijn.
Maak de sjalotjes schoon en snij deze in dunne ringetjes.
Verhit wat olie in de wok.
Bak de krab licht aan tot deze begint te kleuren.
Haal de krab uit de wok en laat deze even uitlekken.
Roerbak daarna de peultjes, wortels, bamboescheuten, lomboks, knoflook, sjalotjes en de djahe samen met wat zout in wat olie gaar.
Klop de eieren los en meng de groenten en de krab er doorheen samen met wat zout en peper.
Bak een omelet van het geheel.
Leg deze op een verwarmde schaal en houd dit warm.
Doe in een klein pannetje de ketchup met de suiker samen met het water en verhit deze op laag vuur.
Schep dit geheel goed door tot een homogene massa.
Voeg zout en peper naar smaak toe.
Laat de saus goed doorwarmen tot de suiker is gesmolten.
Voeg de ketjap toe en roer het geheel zachtjes door.
Mocht de saus iets te dun zijn voeg dan nogmaals een eetlepel tomatenketchup er bij tot het geheel dikker is geworden.
Giet de saus over de omelet en serveer het geheel met witte rijst.

Meer Recepten



Allergenen Informatie

Voor dit fu yong hai kepiting (omelet met krab en groente in zoete saus) recept heeft MijnReceptenboek.nl uitgebreide allergenen informatie beschikbaar. Heeft u last van een allergie? Bekijk dan de allergeneninformatie.

Mijn Recensie

Heb je dit recept al gemaakt? Deel het dan nu met ons! Was het lekker? Heb je nog tips voor de bereiding van dit recept? Deel het met ons en wij maken dit recept samen nog beter.

Zelf een recensie plaatsen

Inloggen
Gebruikersnaam
Wachtwoord
Kookwekker(s)
    Meedoen!

    gratis tas

    bij invoer van 5

    eigen recepten!

    Gratis Inschrijven