Wij gebruiken cookies o.a. om de website te analyseren en te verbeteren, voor social media en om er voor te zorgen dat je relevante advertenties ziet. Je geeft, door gebruik te blijven maken van deze website of door op akkoord te drukken, aan akkoord te zijn met het gebruik van cookies op deze site. Akkoord
Chinese bouillonfondue recept
Chinese bouillonfondue recept

Chinese bouillonfondue


Ingrediënten


1

Bereidingswijze


Chinees fondue is een fondue waarbij geen vet of olie maar een sterke bouillon gebruikt wordt en waarin lichte vleessoorten gaar gemaakt worden. Reken op 200-250 gram vlees per persoon. Schik het vlees soort bij soort (kip apart) op een mooie schaal (of meerdere bij 5+ personen). De bouillon: 2 liter water aan de kook brengen met de kruidenbouillonblokjes. In ringen gesneden ui en de geperste knoflooktenen toevoegen en 30 minuten laten sudderen. Vlees en groenten in een netje in de bouillon laten zakken. Het vlees: Lichte vleessoorten die in reepjes (niet in blokjes) gesneden worden. Het vlees wordt wit van kleur en is dan gaar. Groenten: De hierboven genoemde in reepjes. Lekker voor erbij is bijvoorbeeld stokbrood en sla, radijsjes, paprikareepjes, tomaten, salades en uitjes. Sausjes voor erbij zijn bijvoorbeeld knoflooksaus, cocktailsaus, tzatziki en kruidenboters.

Serveersuggesties

Lekker om er rijst of stokbrood bij te serveren.

Meer ReceptenAllergenen Informatie

Voor dit chinese bouillonfondue recept heeft MijnReceptenboek.nl uitgebreide allergenen informatie beschikbaar. Heeft u last van een allergie? Bekijk dan de allergeneninformatie.

Mijn Recensie

Heb je dit recept al gemaakt? Deel het dan nu met ons! Was het lekker? Heb je nog tips voor de bereiding van dit recept? Deel het met ons en wij maken dit recept samen nog beter.

Zelf een recensie plaatsen

Inloggen
Gebruikersnaam
Wachtwoord
Kookwekker(s)
    Meedoen!

    gratis tas

    bij invoer van 5

    eigen recepten!

    Gratis Inschrijven