Wij gebruiken cookies o.a. om de website te analyseren en te verbeteren, voor social media en om er voor te zorgen dat je relevante advertenties ziet. Je geeft, door gebruik te blijven maken van deze website of door op akkoord te drukken, aan akkoord te zijn met het gebruik van cookies op deze site. Akkoord
Abon ajam (droog gekookte gekruide kip) recept
Abon ajam (droog gekookte gekruide kip) recept

Abon ajam (droog gekookte gekruide kip)


Ingrediënten


Bereidingswijze


Maak de knoflook schoon en pers deze fijn.
Maak de ui schoon en snipper deze fijn en deel de ui in twee.
Schil de laos en djahe en rasp deze fijn.
Maak de lombok schoon en snij deze fijn.
Wrijf de knoflook, ui, zout pepers, laos en djahe fijn in de vijzel tot een mooie pasta.
Snij de kip in stukken en kook deze in wat water gaar.
Haal het vlees uit de pan en wrijf het met de vijzel plat en schuur het vlees in reepjes.
Voeg asemwater naar smaak toe.
Roer dit mengsel door het vlees en laat het enige tijd marineren.
Ver hit wat olie in de wok en braad het vlees in olie bruin.
Verhit wat olie in een pan en fruit de andere helft van de ui aan tot deze licht bruin is.
Drapeer het vlees op een schaal en garneer het met de gefruite uitjes.

Meer Recepten



Allergenen Informatie

Voor dit abon ajam (droog gekookte gekruide kip) recept heeft MijnReceptenboek.nl uitgebreide allergenen informatie beschikbaar. Heeft u last van een allergie? Bekijk dan de allergeneninformatie.

Mijn Recensie

Heb je dit recept al gemaakt? Deel het dan nu met ons! Was het lekker? Heb je nog tips voor de bereiding van dit recept? Deel het met ons en wij maken dit recept samen nog beter.

Zelf een recensie plaatsen

Inloggen
Gebruikersnaam
Wachtwoord
Kookwekker(s)
    Meedoen!

    gratis tas

    bij invoer van 5

    eigen recepten!

    Gratis Inschrijven