Abon ajam suwir (drooggebakken kippenvlees)

Ingrediënten

+ -
print

Boemboe:

Boodschappen toevoegen Toevoegen aan menu Mis je nog iets?

Keukenspullen

  • Vijzel
  • Koekenpan
  • Rasp

Bereidingswijze

  1. Maak de schoon en snipper deze fijn.
    Maak de knoflook schoon en rasp deze fijn.
    Schil de wortel en rasp deze fijn.
    Maak de schoon en snij deze in dunne ringetjes.
    Rooster de in een droge koekenpan licht aan.
    Kneus de serehstengels met de achterzijde van een mes.
    Snij de in reepjes en kook de kip in (kokos) met sereh, en gaar.
    Laat het vlees goed uitlekken, bewaar de bouillon en pluis de filets met twee vorken uit elkaar.
    Wrijf de ingrediënten voor de boemboe fijn in een vijzel tot een mooie kruidenpasta.
    Meng de kruidenpasta van de boemboe met de , kippenbouillon, kippenvlees en de daun .
    Breng het geheel aan de kook totdat al het vocht is verdampt en de kip droog is.
    Frituur het daarna in hete bruin en krokant.
    Laat het geheel afkoelen en meng er dan gefruite uitjes en gefruite knoflook door.
    Bewaar het in een luchtdicht afgesloten pot.
    Gebruik het als garnituur over rijstgerechten.
25
25
25

Voedselallergie informatie

Wij helpen graag thuiskoks en koks de bereiding van voedsel voor mensen met een voedselallergie of een bewuste levensstijl gemakkelijker te maken door duidelijke informatie omtrent de ingrediënten te verschaffen. Op basis van de ingredieënten die gebruikt worden om dit recept te kunnen bereiden, kunnen minimaal de volgende allergenen in deze receptuur aanwezig zijn: Tip: Klik op de dikgedrukte dieëten/allergieën om aan te geven met welke voedingsrestricties je te maken hebt. We zullen je (nog) beter informeren en ons aanbod dynamisch afstemmen waardoor je je dieët gemakkelijk kunt aanhouden.

  • Sporen van pinda kunnen voorkomen in olie
  • Geen overeenkomsten gevonden.
  • suiker past niet in een suiker-arm dieet.
  • Geen overeenkomsten gevonden.
  • Geen overeenkomsten gevonden.
  • Geen overeenkomsten gevonden.
  • Geen overeenkomsten gevonden.
  • Geen overeenkomsten gevonden.
  • Geen overeenkomsten gevonden.
  • Geen overeenkomsten gevonden.
  • Geen overeenkomsten gevonden.
  • Sporen van sulfiet kunnen voorkomen in suiker
  • Sporen van soja kunnen voorkomen in olie
  • Geen overeenkomsten gevonden.
  • zout past niet in een zoutarm dieet.
Gebruik van onze allergenen informatie is voor eigen risico, hieraan kunnen geen rechten worden ontleend.

Reacties op dit recept

Dit recept heeft nog geen waarderingen gekregen! Heb je dit recept gemaakt?
Help anderen & deel nu je ervaring met anderen!
Reactie achterlaten

Voedingswaardetabel

Tip: Bewuster met ingrediënten omgaan? Klik of druk op een voedingswaarde en wij geven aan welk ingrediënt de hoogste bijdrage heeft in desbetreffende voedingswaarde.

Per
personen
Dagelijks
Aanbevolen
Recept
Totaal
Calorieën
1141 kcal
57%4564 kcal
Vetten
12 g.
17%48 g.
Waarvan verzadigd
0 g.
0%0 g.
Waarvan onverzadigd
0 g.
0%0 g.
Cholesterol
0 g.
0%0 g.
Zout
0 g.
0%0 g.
Koolhydraten
0 g.
0%0 g.
waarvan Vezels
0 g.
0%0 g.
waarvan Suikers
25 g.
27%100 g.
Proteinen
0 g.
0%0 g.
Vitamine A
0 µg.
0%0 µg.
Vitamine C
0 mg.
0%0 mg.
Calcium
0 mg.
0%0 mg.
Ijzer
0 mg.
0%0 mg.

Voedingswaardegrafiek

Voedingswaarde grafiek voor Abon ajam suwir (drooggebakken kippenvlees)