Ajam Bali

Ingrediënten

+ -
print

Boodschappen toevoegen Toevoegen aan menu Mis je nog iets?

Keukenspullen

  • Keukenmachine
  • Wok
  • Braadpan
  • Pan
  • Keukenpapier

Bereidingswijze

  1. Maak de stukken kip droog met keukenpapier en wrijf ze in met wat zout.
  2. Verhit 4 eetlepels olie in een braadpan en bak hierin de stukken kip aan alle kanten goudbruin.
  3. Wrijf intussen , knoflook, , sambal, kemerienoten en sojasaus tot een vrij dunne pasta.
  4. Uiteraard kunt u hiervoor ook de elektrische keukenmachine gebruiken (pureer -machine).
  5. Neem de gebakken stukken kip uit de pan en laat ze goed uitlekken op keukenpapier.
  6. Verhit in een wok 1 eetlepel olie en fruit hierin onder voortdurend omscheppen de pasta.
  7. Voeg daarna de suiker, het , een beetje zout en de dunne toe.
  8. Breng alles onder voortdurend roeren aan de kook.
  9. Leg de stukken kip in de saus en laat ze in 20 tot 25 minuten boven een matig afgestelde warmtebron zachtjes gaar worden.
  10. Keer de stukken regelmatig om en schep af en toe wat saus over de stukken.
  11. Het is de bedoeling dat door het indampen slechts de helft van de oorspronkelijke hoeveelheid saus overblijft.
  12. Doe alles op een voorverwarmde schaal en strooi er eventueel enkele eetlepels gefruite uitjes over.
  13. Serveer met rijst en een groentegerecht.
25
25
25

Variaties op Ajam Bali

We hebben nog een aantal interssante variaties op dit recept voor je gevonden!

Variaties van Ajam Bali
VariatieAantalGang
Ajam Bali2Gevogelte
Balinese gemarineerde kip (Ajam Bali)1Gevogelte
Ajam Bali (hete kip)1Gevogelte

Voedselallergie informatie

Wij helpen graag thuiskoks en koks de bereiding van voedsel voor mensen met een voedselallergie of een bewuste levensstijl gemakkelijker te maken door duidelijke informatie omtrent de ingrediënten te verschaffen. Op basis van de ingredieënten die gebruikt worden om dit recept te kunnen bereiden, kunnen minimaal de volgende allergenen in deze receptuur aanwezig zijn: Tip: Klik op de dikgedrukte dieëten/allergieën om aan te geven met welke voedingsrestricties je te maken hebt. We zullen je (nog) beter informeren en ons aanbod dynamisch afstemmen waardoor je je dieët gemakkelijk kunt aanhouden.

  • Sporen van pinda kunnen voorkomen in sambal oelek
  • sambal oelek kan sporen bevatten van gluten en Allergie in ketjap
  • ketjap en basterdsuiker past niet in een suiker-arm dieet.
  • Geen overeenkomsten gevonden.
  • Geen overeenkomsten gevonden.
  • Geen overeenkomsten gevonden.
  • Geen overeenkomsten gevonden.
  • sambal oelek kan sporen bevatten van noten en Allergie in amandelen
  • Geen overeenkomsten gevonden.
  • Geen overeenkomsten gevonden.
  • Sporen van schaaldieren kunnen voorkomen in sambal oelek
  • Geen overeenkomsten gevonden.
  • ketjap is niet geschikt voor een soja-intollerantie
  • Sporen van vis kunnen voorkomen in sambal oelek
  • Geen overeenkomsten gevonden.
Gebruik van onze allergenen informatie is voor eigen risico, hieraan kunnen geen rechten worden ontleend.

Reacties op dit recept

Dit recept heeft nog geen waarderingen gekregen! Heb je dit recept gemaakt?
Help anderen & deel nu je ervaring met anderen!
Reactie achterlaten

Voedingswaardetabel

Tip: Bewuster met ingrediënten omgaan? Klik of druk op een voedingswaarde en wij geven aan welk ingrediënt de hoogste bijdrage heeft in desbetreffende voedingswaarde.

Per
portie
Dagelijks
Aanbevolen
Recept
Totaal
Calorieën
175 kcal
8%700 kcal
Vetten
12 g.
17%48 g.
Waarvan verzadigd
0 g.
0%0 g.
Waarvan onverzadigd
0 g.
0%0 g.
Cholesterol
0 g.
0%0 g.
Zout
0 g.
0%0 g.
Koolhydraten
8 g.
3%32 g.
waarvan Vezels
0 g.
0%0 g.
waarvan Suikers
0 g.
0%0 g.
Proteinen
0 g.
0%0 g.
Vitamine A
0 µg.
0%0 µg.
Vitamine C
0 mg.
0%0 mg.
Calcium
0 mg.
0%0 mg.
Ijzer
0 mg.
0%0 mg.

Voedingswaardegrafiek

Voedingswaarde grafiek voor Ajam Bali