Wij gebruiken cookies o.a. om de website te analyseren en te verbeteren, voor social media en om er voor te zorgen dat je relevante advertenties ziet. Je geeft, door gebruik te blijven maken van deze website of door op akkoord te drukken, aan akkoord te zijn met het gebruik van cookies op deze site. Akkoord
Canard de crème de cassis recept
Canard de crème de cassis recept

Canard de crème de cassis


Ingrediënten


Bereidingswijze


Schil de selderijknol en snijd hem in blokjes. Kook in kokend water met zout en het sap van 1 citroen. Pureer de selderij in een keukenmachine en voeg 100 gram boter toe. Breng op smaak met zout en peper. Pel en snipper de sjalot. Breng de wijn aan de kook en voeg de sjalot toe en laat hem tot de helft inkoken. Roer de crème de cassis en de zwarte bessen erdoor en laat de saus nogmaals inkoken. Hij moet stroperig zijn. Bind hem met boter. Kerf de vetlaag van de eendenborsten in een kruispatroon in (waarbij het vlees zichtbaar wordt). Bak de eendenborstfilets 10 minuten op de vetkant op laag vuur (het vet moet smelten en goudbruin worden) en bak ze 5 minuten op de andere kant. Snijd elke eendenborstfilet in 6 stukken, giet de saus erover en geef de selderijpuree erbij.

Serveersuggesties

Wijntip: Volnay

Meer Recepten



Allergenen Informatie

Voor dit canard de crème de cassis recept heeft MijnReceptenboek.nl uitgebreide allergenen informatie beschikbaar. Heeft u last van een allergie? Bekijk dan de allergeneninformatie.

Mijn Recensie

Heb je dit recept al gemaakt? Deel het dan nu met ons! Was het lekker? Heb je nog tips voor de bereiding van dit recept? Deel het met ons en wij maken dit recept samen nog beter.

Zelf een recensie plaatsen

Inloggen
Gebruikersnaam
Wachtwoord
Kookwekker(s)
    Meedoen!

    gratis tas

    bij invoer van 5

    eigen recepten!

    Gratis Inschrijven