Wij gebruiken cookies o.a. om de website te analyseren en te verbeteren, voor social media en om er voor te zorgen dat je relevante advertenties ziet. Je geeft, door gebruik te blijven maken van deze website of door op akkoord te drukken, aan akkoord te zijn met het gebruik van cookies op deze site. Akkoord

Eendenborst met earl grey thee en sinaasappel


Ingrediënten


Bereidingswijze


De olijfolie verhitten in een kookpot met zware bodem. De sjalotten laten fruiten tot ze doorzichtig van kleur zijn. De kippenbouillon, sinaasappelsap, de zakjes earl grey, tijm, de honing en de sinaasappeljam toevoegen. Aan de kook brengen. Als het kookpunt bereikt is, de temperatuur halveren. De saus voor de helft laten inkoken gedurende 12 minuten. In tussentijd de eendenborst beginnen pakken. Met behulp van een mes inkepingen in de vorm van een kruis in het vlees maken. De resterende olijfolie verhitten in een braadpan met een zware bodem. De eendeborsten toevoegen met het vlees naar onder. Gedurende 4 minuten verder laten braden tot het vlees bruin wordt. Draaien en 4 minuten verder laten bakken zodat het vlees nog bloedend is. De pan van het vuur nemen. De saus door een puntzeef gieten. De blokjes boter al kloppend toevoegen. Kruiden met peper en zout. De eendenborst in fijne sneetjes snijden. Kruiden met peper en zout. Schikken op individuele borden. Overgieten met de theesaus. Garneren met de sneetjes sinaasappel.

Serveersuggesties

Opdienen met gesauteerde aardappelen in olijfolie of met aardappelgratin.

Meer ReceptenAllergenen Informatie

Voor dit eendenborst met earl grey thee en sinaasappel recept heeft MijnReceptenboek.nl uitgebreide allergenen informatie beschikbaar. Heeft u last van een allergie? Bekijk dan de allergeneninformatie.

Mijn Recensie

Heb je dit recept al gemaakt? Deel het dan nu met ons! Was het lekker? Heb je nog tips voor de bereiding van dit recept? Deel het met ons en wij maken dit recept samen nog beter.

Zelf een recensie plaatsen

Inloggen
Gebruikersnaam
Wachtwoord
Kookwekker(s)
    Meedoen!

    gratis tas

    bij invoer van 5

    eigen recepten!

    Gratis Inschrijven