Gentse waterzooi

Ingrediënten

+ -
print

Boodschappen toevoegen Toevoegen aan menu

Keukenspullen

  • Zeef

Bereidingswijze

  1. Was de kip, leg ze in een kookpot en zet ze onder water.
  2. Voeg er de gesnipperde , het preigroen, de selderblaadjes en aan toe (bewaar de selderstengels als garnituur).
  3. Breng aan de kook en voeg het kruidentuiltje toe.
  4. Laat de kip in ongeveer 30 minuten zachtjes gaar sudderen.
  5. Haal de kip uit de kookpot, zeef het vocht door een puntzeef en laat dit nogmaals goed inkoken, zodat u nog 1½ liter overhoudt.
  6. Versnijd de kip in bouten en wit- of borstgedeelte.
  7. Verwijder het vel en houd het kippevlees warm.
  8. Reinig de , het preiwit en de seldertakjes en snijd ze in juliënne of staafjes.
  9. Stoof de wortel en de selderreepjes in een weinig vocht en voeg er na 3 minuten de prei aan toe.
  10. Laat dit alles nog enkele minuten samen krokant gaar stoven.
  11. Houd alles warm.
  12. Smelt voor de roux 30 gram en roer er de door.
  13. Giet er de ingekookte gevogeltebouillon op en breng even aan de kook.
  14. Giet de erbij en ga na of het geheel voldoende is gekruid.
  15. Kruid eventueel bij met .
  16. Werk de gevogelte-veloutésaus met enkele druppels af.
  17. Voeg als afwerking zowel de kip als de groenten bij de veloutésaus.
  18. Laat nog even opkoken en serveer warm (strooi er net voor het opdienen versgehakte peterselie over).
  19. Presentatie:
  20. Het wordt opgediend in diepe borden, met een lepel voor de bouillon en een mes en vork voor de kip en de groenten.
25
25
25

Variaties op Gentse waterzooi

We hebben nog een aantal interssante variaties op dit recept voor je gevonden!

Variaties van Gentse waterzooi
VariatieAantalGang
Gentse waterzooi1Gevogelte

Voedselallergie informatie

Wij helpen graag thuiskoks en koks de bereiding van voedsel voor mensen met een voedselallergie of een bewuste levensstijl gemakkelijker te maken door duidelijke informatie omtrent de ingrediënten te verschaffen. Op basis van de ingredieënten die gebruikt worden om dit recept te kunnen bereiden, kunnen minimaal de volgende allergenen in deze receptuur aanwezig zijn: Tip: Klik op de dikgedrukte dieëten/allergieën om aan te geven met welke voedingsrestricties je te maken hebt. We zullen je (nog) beter informeren en ons aanbod dynamisch afstemmen waardoor je je dieët gemakkelijk kunt aanhouden.

  • Geen overeenkomsten gevonden.
  • bloem is niet geschikt voor een gluten-intollerantie
  • Geen overeenkomsten gevonden.
  • Geen overeenkomsten gevonden.
  • Geen overeenkomsten gevonden.
  • boter kan sporen bevatten van koemelk en Allergie in boter en room
  • Geen overeenkomsten gevonden.
  • Geen overeenkomsten gevonden.
  • Geen overeenkomsten gevonden.
  • boter en room is niet geschikt voor een lactose-intollerantie
  • Geen overeenkomsten gevonden.
  • Geen overeenkomsten gevonden.
  • Geen overeenkomsten gevonden.
  • Geen overeenkomsten gevonden.
  • peper en zout past niet in een zoutarm dieet.
Gebruik van onze allergenen informatie is voor eigen risico, hieraan kunnen geen rechten worden ontleend.

Reacties op dit recept

Dit recept heeft nog geen waarderingen gekregen! Heb je dit recept gemaakt?
Help anderen & deel nu je ervaring met anderen!
Reactie achterlaten

Voedingswaardetabel

Tip: Bewuster met ingrediënten omgaan? Klik of druk op een voedingswaarde en wij geven aan welk ingrediënt de hoogste bijdrage heeft in desbetreffende voedingswaarde.

Per
portie
Dagelijks
Aanbevolen
Recept
Totaal
Calorieën
121 kcal
6%484 kcal
Vetten
6 g.
8%24 g.
Waarvan verzadigd
0 g.
0%0 g.
Waarvan onverzadigd
0 g.
0%0 g.
Cholesterol
0 g.
0%0 g.
Zout
0 g.
0%0 g.
Koolhydraten
16 g.
6%64 g.
waarvan Vezels
0 g.
0%0 g.
waarvan Suikers
0 g.
0%0 g.
Proteinen
0 g.
0%0 g.
Vitamine A
0 µg.
0%0 µg.
Vitamine C
0 mg.
0%0 mg.
Calcium
0 mg.
0%0 mg.
Ijzer
0 mg.
0%0 mg.

Voedingswaardegrafiek

Voedingswaarde grafiek voor Gentse waterzooi