Wij gebruiken cookies o.a. om de website te analyseren en te verbeteren, voor social media en om er voor te zorgen dat je relevante advertenties ziet. Je geeft, door gebruik te blijven maken van deze website of door op akkoord te drukken, aan akkoord te zijn met het gebruik van cookies op deze site. Akkoord
Gevulde duif recept
Gevulde duif recept

Gevulde duif


Ingrediënten


Bereidingswijze


Week de rozijnen in lauw water een dag van te voren.
Maak de duiven schoon en verwijder het borstbeen.
Spoel de duif onder koud water dep de duiven droop met een theedoek.
Bestrooide duiven met het zout.
Maak het gehakt vrij vochtig aan met het brood, het zout en de kruiden
Voeg de truffel en Madeira en melk toe.
Vul de lichaamsholten van de duiven met het gehakt en naai het loshangende vel vast.
Laat de boter bruin worden, schroei de duiven hierin dicht en braad ze in een gesloten pan in 45 minuten aan alle kanten goudbruin en gaar.
De duiven zijn gaar als het vlees bij de poten gemakkelijk van het bot loslaat.
Neem de duiven uit de pan en schenk zoveel water bij de jus dat bijna al het bezinksel oplost.
Breng de jus al roerend aan de kook en voeg de geweekte rozijnen toe.
Halveer de duiven in de lengte .
Leg ze op een warme schaal.
Schenk er wat jus over.

Meer Recepten



Allergenen Informatie

Voor dit gevulde duif recept heeft MijnReceptenboek.nl uitgebreide allergenen informatie beschikbaar. Heeft u last van een allergie? Bekijk dan de allergeneninformatie.

Mijn Recensie

Heb je dit recept al gemaakt? Deel het dan nu met ons! Was het lekker? Heb je nog tips voor de bereiding van dit recept? Deel het met ons en wij maken dit recept samen nog beter.

Zelf een recensie plaatsen

Inloggen
Gebruikersnaam
Wachtwoord
Kookwekker(s)
    Meedoen!

    gratis tas

    bij invoer van 5

    eigen recepten!

    Gratis Inschrijven