Kip met knoflook

Ingrediënten

+ -
print

Boodschappen toevoegen Toevoegen aan menu Mis je nog iets?

Keukenspullen

  • Braadpan
  • Pan
  • Keukenpapier

Bereidingswijze

  1. Ontvel de tomaten (snijd ze kruislings iets in, overgiet ze met heet water, laat ze schrikken met koud en ontvel ze).
  2. Snijd het vruchtvlees klein.
  3. Pel de en de .
  4. Snijd de knoflook in plakjes en de ui in partjes.
  5. Schrap en was de en snijd ze in plakjes.
  6. Was de en en schud ze droog.
  7. Haal blaadjes en naaldjes eraf en snijd fijn.
  8. Spoel de kip af met koud water.
  9. Dep ze droog met keukenpapier, verdeel ze in 8 stukken en verwijder het vel.
  10. Wrijf de kip in met kruiden.
  11. Verhit de olie in een braadpan en braad daarin de kipdelen rondom aan.
  12. Voeg ui en knoflook toe en bak mee.
  13. Doe de tomaten, , , en de erbij.
  14. Doe de deksel op de pan en laat de kip ca. 40 min sudderen.
  15. Breng op smaak met /peper en .
  16. Bestrooi met en serveer
25
25
25

Variaties op Kip met knoflook

We hebben nog een aantal interssante variaties op dit recept voor je gevonden!

Variaties van Kip met knoflook
VariatieAantalGang
Kip met knoflook en citroen2Gevogelte
Kip met knoflookaardappelen1Ovenschotels
Pittige kip met knoflook, sambal en mosterd1Gevogelte

Voedselallergie informatie

Wij helpen graag thuiskoks en koks de bereiding van voedsel voor mensen met een voedselallergie of een bewuste levensstijl gemakkelijker te maken door duidelijke informatie omtrent de ingrediënten te verschaffen. Op basis van de ingredieënten die gebruikt worden om dit recept te kunnen bereiden, kunnen minimaal de volgende allergenen in deze receptuur aanwezig zijn: Tip: Klik op de dikgedrukte dieëten/allergieën om aan te geven met welke voedingsrestricties je te maken hebt. We zullen je (nog) beter informeren en ons aanbod dynamisch afstemmen waardoor je je dieët gemakkelijk kunt aanhouden.

  • Sporen van pinda kunnen voorkomen in bouillon
  • Sporen van gluten kunnen voorkomen in bouillon
  • Geen overeenkomsten gevonden.
  • Geen overeenkomsten gevonden.
  • Sporen van ei kunnen voorkomen in bouillon
  • Sporen van koemelk kunnen voorkomen in bouillon
  • Geen overeenkomsten gevonden.
  • Geen overeenkomsten gevonden.
  • Sporen van selderij kunnen voorkomen in bouillon
  • Geen overeenkomsten gevonden.
  • Geen overeenkomsten gevonden.
  • Geen overeenkomsten gevonden.
  • Sporen van soja kunnen voorkomen in bouillon
  • Geen overeenkomsten gevonden.
  • zout en bouillon past niet in een zoutarm dieet.
Gebruik van onze allergenen informatie is voor eigen risico, hieraan kunnen geen rechten worden ontleend.

Reacties op dit recept

Dit recept heeft nog geen waarderingen gekregen! Heb je dit recept gemaakt?
Help anderen & deel nu je ervaring met anderen!
Reactie achterlaten

Voedingswaardetabel

Tip: Bewuster met ingrediënten omgaan? Klik of druk op een voedingswaarde en wij geven aan welk ingrediënt de hoogste bijdrage heeft in desbetreffende voedingswaarde.

Per
portie
Dagelijks
Aanbevolen
Recept
Totaal
Calorieën
2691 kcal
134%10764 kcal
Vetten
70 g.
101%280 g.
Waarvan verzadigd
0 g.
0%0 g.
Waarvan onverzadigd
0 g.
0%0 g.
Cholesterol
0 g.
0%0 g.
Zout
0 g.
0%0 g.
Koolhydraten
377 g.
145%1508 g.
waarvan Vezels
0 g.
0%0 g.
waarvan Suikers
0 g.
0%0 g.
Proteinen
0 g.
0%0 g.
Vitamine A
0 µg.
0%0 µg.
Vitamine C
0 mg.
0%0 mg.
Calcium
0 mg.
0%0 mg.
Ijzer
0 mg.
0%0 mg.

Voedingswaardegrafiek

Voedingswaarde grafiek voor Kip met knoflook