Wij gebruiken cookies o.a. om de website te analyseren en te verbeteren, voor social media en om er voor te zorgen dat je relevante advertenties ziet. Je geeft, door gebruik te blijven maken van deze website of door op akkoord te drukken, aan akkoord te zijn met het gebruik van cookies op deze site. Akkoord
Kipfilet met aalbessen en appel recept
Kipfilet met aalbessen en appel recept

Kipfilet met aalbessen en appel


Ingrediënten


Bereidingswijze


Snijd de prei in zeer dunne ringen. Daarna in een zeef of vergiet goed wassen en laten uitlekken.
Aalbessen afspoelen en met een vork van de steeltjes ritsen.
In een diep bord ei, mosterd, bloem doen en dit alles tot een dik vloeibaar beslag roeren.
Koekenpan:
Boter verhitten, de kip door het beslag halen en in 10 minuten goed bruin bakken.
Af en toe keren (omdraaien).
Schil intussen de appel. Snijd de appel in parten, verwijder het klokhuis en snijd het geheel in dunne repen.
Kip uit de pan nemen en warm houden onder zilverfolie.
Voeg nu de prei toe aan het bakvet bak 2 minuten. Aalbessen en appel toevoegen en ook nog even 1 minuut meewarmen. Dit alles overdoen in een schaal.
Leg de kip er bovenop en bestrooi wat met selderijzout. Knip ook even wat gewone selderij er overheen.

Serveersuggesties

Lekker met wat gebakken aardappelen en een heerlijke sla of gewoon gekookte aardappelen en groente

Meer Recepten



Allergenen Informatie

Voor dit kipfilet met aalbessen en appel recept heeft MijnReceptenboek.nl uitgebreide allergenen informatie beschikbaar. Heeft u last van een allergie? Bekijk dan de allergeneninformatie.

Mijn Recensie

Heb je dit recept al gemaakt? Deel het dan nu met ons! Was het lekker? Heb je nog tips voor de bereiding van dit recept? Deel het met ons en wij maken dit recept samen nog beter.

Zelf een recensie plaatsen

Inloggen
Gebruikersnaam
Wachtwoord
Kookwekker(s)
    Meedoen!

    gratis tas

    bij invoer van 5

    eigen recepten!

    Gratis Inschrijven