Kipfilet met aalbessen en appel
- Herkomst Nederland
- Categorie Gevogelte
Bijpassend: voorgerechten & nagerechten - Bereiden
- Kookboek van vogeltje
- Schrijf een review
Keukenspullen
- Koekenpan
- Pan
- Zeef
Bereidingswijze
- Snijd de prei in zeer dunne ringen.
- Daarna in een zeef of vergiet goed wassen en laten uitlekken.
Aalbessen afspoelen en met een vork van de steeltjes ritsen.
In een diep bord ei, mosterd, bloem doen en dit alles tot een dik vloeibaar beslag roeren.
Koekenpan:
Boter verhitten, de kip door het beslag halen en in ± 10 minuten goed bruin bakken.
Af en toe keren (omdraaien).
Schil intussen de appel. - Snijd de in parten, verwijder het klokhuis en snijd het geheel in dunne repen.
Kip uit de pan nemen en warm houden onder zilverfolie.
Voeg nu de prei toe aan het bakvet bak ± 2 minuten. - Aalbessen en toevoegen en ook nog even 1 minuut meewarmen.
- Dit alles overdoen in een schaal.
Leg de kip er bovenop en bestrooi wat met . - Knip ook even wat gewone er overheen.
Ook lekker om te maken
Voedselallergie informatie
Wij helpen graag thuiskoks en koks de bereiding van voedsel voor mensen met een voedselallergie of een bewuste levensstijl gemakkelijker te maken door duidelijke informatie omtrent de ingrediënten te verschaffen. Op basis van de ingredieënten die gebruikt worden om dit recept te kunnen bereiden, kunnen minimaal de volgende allergenen in deze receptuur aanwezig zijn: Tip: Klik op de dikgedrukte dieëten/allergieën om aan te geven met welke voedingsrestricties je te maken hebt. We zullen je (nog) beter informeren en ons aanbod dynamisch afstemmen waardoor je je dieët gemakkelijk kunt aanhouden.
- Sporen van pinda kunnen voorkomen in boter of margarine
- bloem is niet geschikt voor een gluten-intollerantie
- Geen overeenkomsten gevonden.
- Sporen van sesam kunnen voorkomen in boter of margarine
- ei is niet geschikt voor een ei-intollerantie
- boter of margarine kan sporen bevatten van koemelk en Allergie in boter of margarine
- franse mosterd is niet geschikt voor een mosterd-intollerantie
- Geen overeenkomsten gevonden.
- selderijzout kan sporen bevatten van selderij en Allergie in selderij
- boter of margarine kan sporen bevatten van lactose en Allergie in boter of margarine
- Geen overeenkomsten gevonden.
- Sporen van sulfiet kunnen voorkomen in franse mosterd
- Sporen van soja kunnen voorkomen in boter of margarine
- Sporen van vis kunnen voorkomen in boter of margarine
- Geen overeenkomsten gevonden.
Reacties op dit recept
Dit recept heeft nog geen waarderingen gekregen! Heb je dit recept gemaakt?
Help anderen & deel nu je ervaring met anderen!
Reactie achterlaten
Voedingswaardetabel
Tip: Bewuster met ingrediënten omgaan? Klik of druk op een voedingswaarde en wij geven aan welk ingrediënt de hoogste bijdrage heeft in desbetreffende voedingswaarde.
Per portie | Dagelijks Aanbevolen | Recept Totaal | |
---|---|---|---|
Calorieën | 116 kcal | 5% | 464 kcal |
Vetten | 11 g. | 16% | 44 g. |
Waarvan verzadigd | 0 g. | 0% | 0 g. |
Waarvan onverzadigd | 0 g. | 0% | 0 g. |
Cholesterol | 0 g. | 0% | 0 g. |
Zout | 0 g. | 0% | 0 g. |
Koolhydraten | 2 g. | 0% | 8 g. |
waarvan Vezels | 0 g. | 0% | 0 g. |
waarvan Suikers | 0 g. | 0% | 0 g. |
Proteinen | 0 g. | 0% | 0 g. |
Vitamine A | 0 µg. | 0% | 0 µg. |
Vitamine C | 0 mg. | 0% | 0 mg. |
Calcium | 0 mg. | 0% | 0 mg. |
Ijzer | 0 mg. | 0% | 0 mg. |