Kipshoarma met couscous
- Herkomst Marokko
- Categorie Gevogelte
Bijpassend: voorgerechten & nagerechten - Bereiden
- Kookboek van hots
- Schrijf een review
Keukenspullen
- Koekenpan
- Pan
- Rasp
Bereidingswijze
- Haal de shoarma bij voorkeur bij de Marokkaanse slager.
- Doe de olie en de in een grote wijde pan en zet dit op half hoog vuur.
Hak de en de peterselie grof en doe dit bij de .
snij de `s in grove stukken en doe dit ook bij de .
Bak dit om en om.
Doe de in een kleine koekenpan en laat dit zachtjes opwarmen.
Doe dit ook bij de en roer voorzichtig om.
Snij de in plakken en leg ze op een plat bord snij hier de bieslook over strooi een beetje zout en peper over en giet de extra vierge olie hier over.
Snij de in plakken en doe hier ook bieslook op.
Gooi de in een platte schaal en giet hier de hete bouillon over haal een paar keer een vork doorheen.
Rasp de schil van de over de en schep dit om.
Pers de uit en giet 3/4 van het vocht door de en de andere 1/4 over de .
Schep de over de ook het bakvocht er overheen lepelen.
Strooi de sultana`s over de .
Serveer de en de tomaat apart erbij.
Ook lekker om te maken
Voedselallergie informatie
Wij helpen graag thuiskoks en koks de bereiding van voedsel voor mensen met een voedselallergie of een bewuste levensstijl gemakkelijker te maken door duidelijke informatie omtrent de ingrediënten te verschaffen. Op basis van de ingredieënten die gebruikt worden om dit recept te kunnen bereiden, kunnen minimaal de volgende allergenen in deze receptuur aanwezig zijn: Tip: Klik op de dikgedrukte dieëten/allergieën om aan te geven met welke voedingsrestricties je te maken hebt. We zullen je (nog) beter informeren en ons aanbod dynamisch afstemmen waardoor je je dieët gemakkelijk kunt aanhouden.
- Sporen van pinda kunnen voorkomen in kippenbouillon
- Sporen van gluten kunnen voorkomen in couscous en kippenbouillon
- Geen overeenkomsten gevonden.
- Geen overeenkomsten gevonden.
- Sporen van ei kunnen voorkomen in kippenbouillon
- Sporen van koemelk kunnen voorkomen in kippenbouillon
- Geen overeenkomsten gevonden.
- Geen overeenkomsten gevonden.
- kippenbouillon kan sporen bevatten van selderij en Allergie in selderij
- Geen overeenkomsten gevonden.
- Geen overeenkomsten gevonden.
- Geen overeenkomsten gevonden.
- Sporen van soja kunnen voorkomen in kippenbouillon
- Geen overeenkomsten gevonden.
- Geen overeenkomsten gevonden.
Reacties op dit recept
Dit recept heeft nog geen waarderingen gekregen! Heb je dit recept gemaakt?
Help anderen & deel nu je ervaring met anderen!
Reactie achterlaten
Voedingswaardetabel
Tip: Bewuster met ingrediënten omgaan? Klik of druk op een voedingswaarde en wij geven aan welk ingrediënt de hoogste bijdrage heeft in desbetreffende voedingswaarde.
Per portie | Dagelijks Aanbevolen | Recept Totaal | |
---|---|---|---|
Calorieën | 452 kcal | 22% | 2712 kcal |
Vetten | 5 g. | 8% | 30 g. |
Waarvan verzadigd | 0 g. | 0% | 0 g. |
Waarvan onverzadigd | 0 g. | 0% | 0 g. |
Cholesterol | 0 g. | 0% | 0 g. |
Zout | 0 g. | 0% | 0 g. |
Koolhydraten | 89 g. | 34% | 534 g. |
waarvan Vezels | 0 g. | 0% | 0 g. |
waarvan Suikers | 0 g. | 0% | 0 g. |
Proteinen | 0 g. | 0% | 0 g. |
Vitamine A | 0 µg. | 0% | 0 µg. |
Vitamine C | 0 mg. | 0% | 0 mg. |
Calcium | 0 mg. | 0% | 0 mg. |
Ijzer | 0 mg. | 0% | 0 mg. |