Wij gebruiken cookies o.a. om de website te analyseren en te verbeteren, voor social media en om er voor te zorgen dat je relevante advertenties ziet. Je geeft, door gebruik te blijven maken van deze website of door op akkoord te drukken, aan akkoord te zijn met het gebruik van cookies op deze site. Akkoord

Merpati goreng (gebakken duiven)


Ingrediënten


Bereidingswijze


Maak de duiven schoon en halveer deze.
Schil de aardappels en snijd deze in plakjes.
Bak de aardappels tot deze lichtbruin zien.
Kook de sperziebonen gaar in licht gezouten water.
Halveer de tomaten en grill deze even aan.
Kruid de duiven goed met zout, peper en nootmuskaat.
Wrijf de kruiden goed in en laat ze 10 minuten intrekken.
Bak de duiven aan alle kanten zonder boter erg droog.
Temper het vuur en voeg het water toe.
Kruid de duiven opnieuw met zout, peper en nootmuskaat.
Laat het geheel zachtjes sudderen tot het vocht verdampt is en de duiven gaar zijn.
Meng de ingrediŽnten voor de saus en voeg ze bij het gevogelte.
Bak het geheel bruin en glazig.
Leg de duiven op een schotel en garneer ze met de overige ingrediŽnten.

Meer Recepten



Allergenen Informatie

Voor dit merpati goreng (gebakken duiven) recept heeft MijnReceptenboek.nl uitgebreide allergenen informatie beschikbaar. Heeft u last van een allergie? Bekijk dan de allergeneninformatie.

Mijn Recensie

Heb je dit recept al gemaakt? Deel het dan nu met ons! Was het lekker? Heb je nog tips voor de bereiding van dit recept? Deel het met ons en wij maken dit recept samen nog beter.

Zelf een recensie plaatsen

Inloggen
Gebruikersnaam
Wachtwoord
Kookwekker(s)
    Meedoen!

    gratis tas

    bij invoer van 5

    eigen recepten!

    Gratis Inschrijven