Bebek Goreng Dengan Ramuan (gebakken eend met kruidensaus)

Ingrediënten

+ -
print

Boodschappen toevoegen Toevoegen aan menu Mis je nog iets?

Keukenspullen

  • Vijzel
  • Wok
  • Pan
  • Rasp

Bereidingswijze

  1. Maak de schoon en snij deze in kleine blokjes.
    Maak de knoflook schoon en rasp deze fijn.
    Rooster de in een droge pan tot deze licht beginnen te kleuren en hak deze fijn.
    Maak de schoon en snij deze in dunne ringetjes.
    Maak de stengel schoon en kneus deze met de achterzijde van een mes.
    Maak de en schoon en rasp deze fijn.
    Pers de citroen uit.
    Verwarm het tot dit kookt.
    Grill of bak de eend goudbruin en verdeel hem in kleine stukken en voeg de toe aan het geheel.
    Wrijf de ingrediënten van de boemboe fijn in een vijzel tot er een homogene kruidenpasta ontstaat.
    Verhit de in een wok en fruit de ui aan tot deze licht bruin zijn.
    Voeg dan de knoflook en lombokringetjes toe.
    Schep het geheel goed door om verbranding te voorkomen.
    Voeg de kruiden pasta toe en schep het geheel weer goed door.
    Bak het geheel 5 minuten tot het goed begint te geuren.
    Voeg dan de stukken eend aan dit mengsel toe.
    Voeg de serehstengel en djeroek poeroet.
    Giet het hete en het erbij en laat nu de eend gaar stomen.
    Verwijder de serehstengel en schep het geheel regelmatig goed door.
    Het gerecht mag niet teveel vocht bevatten, heb je te veel vocht laat het geheel inkoken.
25
25
25

Voedselallergie informatie

Wij helpen graag thuiskoks en koks de bereiding van voedsel voor mensen met een voedselallergie of een bewuste levensstijl gemakkelijker te maken door duidelijke informatie omtrent de ingrediënten te verschaffen. Op basis van de ingredieënten die gebruikt worden om dit recept te kunnen bereiden, kunnen minimaal de volgende allergenen in deze receptuur aanwezig zijn: Tip: Klik op de dikgedrukte dieëten/allergieën om aan te geven met welke voedingsrestricties je te maken hebt. We zullen je (nog) beter informeren en ons aanbod dynamisch afstemmen waardoor je je dieët gemakkelijk kunt aanhouden.

  • Sporen van pinda kunnen voorkomen in olie
  • Geen overeenkomsten gevonden.
  • Geen overeenkomsten gevonden.
  • Geen overeenkomsten gevonden.
  • Geen overeenkomsten gevonden.
  • boter kan sporen bevatten van koemelk en Allergie in boter
  • Geen overeenkomsten gevonden.
  • Geen overeenkomsten gevonden.
  • Geen overeenkomsten gevonden.
  • boter is niet geschikt voor een lactose-intollerantie
  • Geen overeenkomsten gevonden.
  • Geen overeenkomsten gevonden.
  • Sporen van soja kunnen voorkomen in olie
  • Geen overeenkomsten gevonden.
  • zout past niet in een zoutarm dieet.
Gebruik van onze allergenen informatie is voor eigen risico, hieraan kunnen geen rechten worden ontleend.

Reacties op dit recept

Dit recept heeft nog geen waarderingen gekregen! Heb je dit recept gemaakt?
Help anderen & deel nu je ervaring met anderen!
Reactie achterlaten

Voedingswaardetabel

Tip: Bewuster met ingrediënten omgaan? Klik of druk op een voedingswaarde en wij geven aan welk ingrediënt de hoogste bijdrage heeft in desbetreffende voedingswaarde.

Per
portie
Dagelijks
Aanbevolen
Recept
Totaal
Calorieën
105 kcal
5%420 kcal
Vetten
15 g.
21%60 g.
Waarvan verzadigd
0 g.
0%0 g.
Waarvan onverzadigd
0 g.
0%0 g.
Cholesterol
0 g.
0%0 g.
Zout
0 g.
0%0 g.
Koolhydraten
3 g.
1%12 g.
waarvan Vezels
0 g.
0%0 g.
waarvan Suikers
0 g.
0%0 g.
Proteinen
0 g.
0%0 g.
Vitamine A
0 µg.
0%0 µg.
Vitamine C
0 mg.
0%0 mg.
Calcium
0 mg.
0%0 mg.
Ijzer
0 mg.
0%0 mg.

Voedingswaardegrafiek

Voedingswaarde grafiek voor Bebek Goreng Dengan Ramuan (gebakken eend met kruidensaus)