Wij gebruiken cookies o.a. om de website te analyseren en te verbeteren, voor social media en om er voor te zorgen dat je relevante advertenties ziet. Je geeft, door gebruik te blijven maken van deze website of door op akkoord te drukken, aan akkoord te zijn met het gebruik van cookies op deze site. Akkoord
Sajoer Ajam Taugé (groenteschotel met kip) recept
Sajoer Ajam Taugé (groenteschotel met kip) recept

Sajoer Ajam Taugé (groenteschotel met kip)


Ingrediënten


Bereidingswijze


Pers de citroen uit en bewaar het vocht.
Snijd de poelet in stukken van gelijke grootte.
Snijd de preien in zeer smalle repen.
Snijd de champignons in dunne plakken.
Was en droog de paprika, snijd deze overlangs door en verwijder zaadlijsten met zaad.
Snijd de stukken paprika nog eens overlangs door en daarna in lange smalle repen.
Overgiet de taugé in een vergiet met kokend water en laat dat uitlekken.
Verhit de olie, braad daarin het vlees aan, maar maak het niet te bruin.
Voeg de prei toe, sluit de pan en laat de prei op de getemperde warmtebron smoren.
Voeg na enkele minuten de plakjes champignon toe.
Voeg na enkele minuten de paprika met de santen, de ketjap, de laos, de ketoembar, de koenjit en de ve-tsin toe en schep het geheel goed door
Schep vervolgens de uitgelekte taugé er door en laat alles goed warm worden.
Proef het gerecht en voeg naar smaak ketjap, citroensap of zout toe.

Meer Recepten



Allergenen Informatie

Voor dit sajoer ajam taugé (groenteschotel met kip) recept heeft MijnReceptenboek.nl uitgebreide allergenen informatie beschikbaar. Heeft u last van een allergie? Bekijk dan de allergeneninformatie.

Mijn Recensie

Heb je dit recept al gemaakt? Deel het dan nu met ons! Was het lekker? Heb je nog tips voor de bereiding van dit recept? Deel het met ons en wij maken dit recept samen nog beter.

Zelf een recensie plaatsen

Inloggen
Gebruikersnaam
Wachtwoord
Kookwekker(s)
    Meedoen!

    gratis tas

    bij invoer van 5

    eigen recepten!

    Gratis Inschrijven