Daging ajam taugé (kipfilets met taugé en een zoet sausje)
- Herkomst Indonesie
- Categorie Gevogelte
Bijpassend: voorgerechten & nagerechten - Bereiden
- Kookboek van jaccor
- Schrijf een review
Keukenspullen
- Wok
- Pan
- Zeef
- Rasp
Bereidingswijze
- Snij het vlees in dunne reepjes en strooi er en naar smaak overheen.
Schil de en rasp deze fijn.
Maak de schoon en hak deze zeer fijn.
Blancheer de taugé kort en laat het uitlekken.
Verhit in een wok de .
Bak het vlees rondom bruin.
Voeg dan de , 3 eetlepels ketjap, de en zoveel toe dat het vlees onder staat en laat het zachtjes sudderen tot het vlees gaar is
Meng de maïzena met 2 eetlepels tot een papje.
Neem het vlees uit de panen laat dit uitlekken op keuken papier
Zeef het kookvocht en meng dit met het maïzena papje en verwarm de saus weer.
Leg het vlees terug in de pan.
Verhit in een wok de arachideolie.
Voeg de sambal toe met de taugé en fruit het licht aan.
Leg de taugé op een groot bord en schep daar het vlees met de saus. - overheen en bestrooi het met de en de ketjap.
Ook lekker om te maken
-
Recept
Mie Ajam Sajoer (mie met kip en groente)455m
-
Recept
Mie Goreng Ajam dan Udang (mie met kip en garnalen)450m
-
Recept
Ajam boemboe hijau (kipfilets met groene boemboe)445m
-
Recept
Ajam gong pao (pittig gekruide kip)450m
-
Recept
Ajam Roedjak (zoet gekruide kip)41u
-
Recept
Ajam bungkus perai (kip pakketjes in prei)445m
Voedselallergie informatie
Wij helpen graag thuiskoks en koks de bereiding van voedsel voor mensen met een voedselallergie of een bewuste levensstijl gemakkelijker te maken door duidelijke informatie omtrent de ingrediënten te verschaffen. Op basis van de ingredieënten die gebruikt worden om dit recept te kunnen bereiden, kunnen minimaal de volgende allergenen in deze receptuur aanwezig zijn: Tip: Klik op de dikgedrukte dieëten/allergieën om aan te geven met welke voedingsrestricties je te maken hebt. We zullen je (nog) beter informeren en ons aanbod dynamisch afstemmen waardoor je je dieët gemakkelijk kunt aanhouden.
- sambal oelek, olie, arachide olie kan sporen bevatten van pinda en Allergie in arachide olie
- sambal oelek kan sporen bevatten van gluten en Allergie in ketjap manis
- ketjap manis past niet in een suiker-arm dieet.
- Geen overeenkomsten gevonden.
- Geen overeenkomsten gevonden.
- Geen overeenkomsten gevonden.
- Geen overeenkomsten gevonden.
- Sporen van noten kunnen voorkomen in sambal oelek
- selderie is niet geschikt voor een selderij-intollerantie
- Geen overeenkomsten gevonden.
- Sporen van schaaldieren kunnen voorkomen in sambal oelek
- Geen overeenkomsten gevonden.
- olie en arachide olie kan sporen bevatten van soja en Allergie in ketjap manis
- Sporen van vis kunnen voorkomen in sambal oelek
- zout past niet in een zoutarm dieet.
Reacties op dit recept
Dit recept heeft nog geen waarderingen gekregen! Heb je dit recept gemaakt?
Help anderen & deel nu je ervaring met anderen!
Reactie achterlaten
Voedingswaardetabel
Tip: Bewuster met ingrediënten omgaan? Klik of druk op een voedingswaarde en wij geven aan welk ingrediënt de hoogste bijdrage heeft in desbetreffende voedingswaarde.
Per personen | Dagelijks Aanbevolen | Recept Totaal | |
---|---|---|---|
Calorieën | 87 kcal | 4% | 348 kcal |
Vetten | 6 g. | 8% | 24 g. |
Waarvan verzadigd | 0 g. | 0% | 0 g. |
Waarvan onverzadigd | 0 g. | 0% | 0 g. |
Cholesterol | 0 g. | 0% | 0 g. |
Zout | 0 g. | 0% | 0 g. |
Koolhydraten | 7 g. | 2% | 28 g. |
waarvan Vezels | 0 g. | 0% | 0 g. |
waarvan Suikers | 0 g. | 0% | 0 g. |
Proteinen | 0 g. | 0% | 0 g. |
Vitamine A | 0 µg. | 0% | 0 µg. |
Vitamine C | 0 mg. | 0% | 0 mg. |
Calcium | 0 mg. | 0% | 0 mg. |
Ijzer | 0 mg. | 0% | 0 mg. |