Wij gebruiken cookies o.a. om de website te analyseren en te verbeteren, voor social media en om er voor te zorgen dat je relevante advertenties ziet. Je geeft, door gebruik te blijven maken van deze website of door op akkoord te drukken, aan akkoord te zijn met het gebruik van cookies op deze site. Akkoord
Vossenbessen- kalkoenfilet recept
Vossenbessen- kalkoenfilet recept

Vossenbessen- kalkoenfilet


Ingrediënten


Bereidingswijze


Verwarm de oven voor op 200 graden Spoel de kalkoenfilet af, dep hem droog en snijd hem in de lengte in ( tot ca. 1,5 cm van het einde) Giet de vosbessen af en laat ze uitlekken. Bewaar het vocht voor een ander gerecht. Was de lenteuitjes en snijd ze in ringen. Meng in een kom de vosbessen, lenteuitjes, suiker, het paneermeel, de sinaasapppelrasp, het sinaasappelsap, zout en 1,2 theelepel nootmuskaat goed en vul de kalkoenfilet met dit mengsel, sluit de opening eventueel met een cocktailprikker. Leg de kalkoenfilet in een ovenvaste braadpan met anti aanbak laag en zet die met met het deksel op de pan in de oven, bak het vlees 42.5 minuten, het is gaar als het dikste stuk niet meer roze is. Meng het zetmeel en de resterende nootmuskaat met zout en doe dit mengsel in een pan. Roer het sinaasappelsap er langzaam door, laat de saus op een matig vuur en onder af en toe roeren indikken, laat het nog n minuut sudderen. Serveer de kalkoenfilet met de sinaasappel-nootmuskaatsaus

Meer Recepten



Allergenen Informatie

Voor dit vossenbessen- kalkoenfilet recept heeft MijnReceptenboek.nl uitgebreide allergenen informatie beschikbaar. Heeft u last van een allergie? Bekijk dan de allergeneninformatie.

Mijn Recensie

Heb je dit recept al gemaakt? Deel het dan nu met ons! Was het lekker? Heb je nog tips voor de bereiding van dit recept? Deel het met ons en wij maken dit recept samen nog beter.

Zelf een recensie plaatsen

Inloggen
Gebruikersnaam
Wachtwoord
Kookwekker(s)
    Meedoen!

    gratis tas

    bij invoer van 5

    eigen recepten!

    Gratis Inschrijven